Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Hvad kan en konsulent og stresscoach i en organisation.

Blog forfatter

Hvad kan en coach/ stresscoach i en organisation med HR og Ledelse?

Af: Jakob Panduro  - Coach and care. -
Coach og Stresscoach i Aarhus
www.StresscoachingAarhus.dk

Mit navn er Jakob Panduro, og jeg arbejder som coach i Coach and care i Aarhus.
Jeg vil her belyse, hvad en coach bl.a. kan bidrage med i en organisation med HR og anden personale ledelse.

Det er skrevet ud fra de arbejdsområder, jeg selv begår mig i via mit firma Coach and care.


Først: Hvad er Coaching?

Coaching går helt grundlæggende ud på, at Coachen sætter spørgsmålene og ”fokuspersonen” som er den opsøgende person, har svarene.

Coachen har via sin uddannelse og store erfaring et skarpt indblik i hvilke spørgsmål, der starter en refleksion hos fokuspersonen. Man kan sige, at coachen har en form for lommelygte med stærke spørgsmål, som belyser alle de glemte og gemte tanker og handlemønstre. Resultatet for fokuspersonen er et klart og tydeligt ”helikopter” syn på f.eks.:
Frustrationer
Forhindringer 
Tankemønstre
Angst
Vilje
Mål
Drømme
Værdier
Stress
overbevisninger
Egen indflydelse
klarsyn
Indredialog
mm.

Listen er lang. Målet er en sund og positiv refleksion hos fokuspersonen, der giver en fremadrettet udvikling.
Det er ikke ”20 spørgsmål til professoren”, men åbne spørgsmål der starter en ny refleksion hos fokuspersonen.
Stille og roligt kan personen binde tingene sammen, og danne nye overbevisninger og åbne op for helt nye ressourcer.

Coachen er altid neutral og fungere ikke som rådgiver eller mentor. Det er netop coachens fornemmeste opgave, at få fokuspersonen til at rådgive sig selv på en autentisk og sammenhængende måde. Derved kan der åbnes yderlige op for fokuspersonens potentiale. Coachen arbejder med hen ”i mod mål” frem for ”væk fra mål”. Coaching må ikke forveksles med  terapi som mere er et tilbage blik på traumer og barndom.

 

Der værdifulde ved at bruge en coach for et firma med en HR afdeling.
1. Coachen er ekstern. Det betyder at medarbejderen kan være 100% åben uden at tænke over, om det evt. vil få konsekvenser. Gennem tæt samarbejde med HR og/eller ledelse kan alle parter tage ansvar, også medarbejderen. Den eksterne Coach fungere som et trygt og fortroligt bindeled mellem medarbejder og ledelse. Coachen kan også være en tryg og fortrolig base for lederen til at kunne reflektere og effektuere på et personligt plan.

2. Et tæt samarbejde hvor HR og ledelse kan stå for de ydre stressorer, og coachen for de indre og mere personlige planer.  Med andre ord: tage sig af de dybere indre personlige udfordringer og mål.

3. Via den store erfaring i de helt rigtige spørgeteknikker samt at kunne opsnappe de små ”smut ord”, der fortæller om fokuspersonens mønstre, overbevisninger og begrænsninger, kan coachen hurtigt og effektivt skabe en fremadrettet positiv forandring. En forandring der i sidste ende kan spare organisationen for store omkostninger samt give overskuddet og effektiviteten et boost.

4. Coachen kan også give et ”spejl” på den indre dialog både for den enkelte person men også for selve organisationens indre dialog. En dialog der er med til at understøtte den måde verden opleves på, den måde dialogen sætter forskellige emotioner i gang, den måde dialogen giver livskvalitet eller netop manglende livs/arbejds kvalitet.

5. Coachen er en vigtig brik for at undgå og forbygge en pludselig kollaps af medarbejderen.

Stresscoaching:

Sttresscoaching er en helt speciel og unik form for coaching. Her er coachen stressekspert og har store kompetencer inden for alle stress områder.
I det arbejde jeg som stresscoach laver i Coach and care, er en ny og banebrydende stressprofil som hedder Hogrefes stressindikator. Det er en stresstest der klarlægger fokuspersonens beliggenhed inden for 15 emner der spiller en central og forskningsunderbygget rolle i forhold til personlig sundhed og trivsel.
Hogrefes stressindikator laver et diagram samt en 32 siders rapport om vedkommens ressourcer.
Stressindikatoren kan dog ikke stå alene, da det er som alle andre tests, at de giver et klart men mekanisk her og nu billede af situationen. Derfor skal den altid følges op af en samtale med en stresscoach. Stresscoachen kan spørge ind til eventuelle årsager og baggrunde for udvalgte svar. Stresscoachen har en dyb viden om stress samt om aktuelle stress niveauer. En stresscoach ved hvad og hvor samt hvornår der skal sættes ind for at helbrede og/eller forhindre den pågældende stress.

Stress er en alvorlig sag, og bør KUN behandles af fagfolk som stresscoaches og psykologer. Stresscoaching er en helt unik coachingsform, som i første omgang slet ikke handler om coaching. Den er tætter på en terapeutisk behandlende form. Er den ramte stærkt stressramt, er det ikke handle muligheder, målsætning, reflekterende opgaver mm der skal aktiveres. Snare skal der opbygges ro og stabilitet omkring personen samt oplysning om stressen.  En stresscoach er også ekspert inden for søvn, hormoner og symptomfaser.
Stresscoachen kan bidrage til en forankret og tillidsfuld forandring og opbygge og integrere nye ressourcer igen. Derved lærer personen også at undgå at ”falde i” igen ud i fremtiden.

Coach and care i Aarhus arbejder både for private, samt organisationer og institutioner. Jeg kan tilbyde stresscoaching i Aarhus, samt at komme ud på arbejdspladser rundt i landet.

Besøg: www.StressCoachingAarhus.dk eller CoachAndCare.dk for mere infomation.

Jakob Panduro
Coach og Stresscoach i Aarhus  

 

  

 

 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Hvad kan en coach eller stresscoach i en organisation.