Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Hold ferie med fokus på mindfulness – bekæmp din stress med disse råd

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Husker du at tage en pause fra hverdagens travle timer? Flere og flere danskere bukker under for det hårde pres hverdagen udsætter dem for. Danskerne er ramt af stress som aldrig før. Det er vigtigt at prioritere sit psykiske helbred, ellers fungerer man ikke i længden. 

Helt grundlæggende - Hvad er stress egentlig?

Stress er de forandringer, der sker i kroppen og i hjernen, når vi belastes indefra af vores følelser og tanker, eller udefra af for eksempel arbejde. Forandringerne skyldes stresshormoner, som udløses, når vi er pressede. Mennesker der er udsat for stress i længere tid, kan blive alvorligt syge både fysisk og psykisk. 

Stress er en vigtigt biologisk mekanisme, som vi alle sammen er født med. Det er en mekanisme, som er beregnet til at kunne hjælpe os i kritiske situationer. Denne mekanisme kaldes også nogen gange for ”kamp eller flugt” respons. Men stress kan dog også opstå i andre situationer end dette. Stress er en mekanisme, som egentlig er god for vores ydeevne, særligt fysisk, i pressede situationer. Men i vores moderne verden, så reagerer vi ikke fysisk, når vi bliver stressede. Vi brænder inde med stressen, og den ophobes hermed i vores krop. 

 

Mindfulness i ferien – bekæmpelse af stress?

Der er mange ting der kan tages fat på, når det omhandler at forebygge eller helbrede for stress. Der er mange individuelle metoder og det kan tage tid for at finde den rette. I nogle tilfælde er en enkelt metode heller ikke nok til bearbejdningen. 

Generelt opstår stress, som skrevet, ved et stort pres over en længere periode, hvilket tit skyldes arbejdet. Flere har tendens til ubevidst at nedprioritere familien, sig selv og fritid. Hele året drøner du derud af i dit liv. Du skal have hele puslespillet til at passe sammen med karriere og familieliv, så det til slut ender op i et flot drømmebillede. Et drømmebillede, hvor der er ro og harmoni i familien, og hvor sommerferien er en slags endeligt helle, hvor du bare kan slappe af uden stress. 

Med en ferie kommer du væk fra det hele. Så pak dine tasker fra Noella og den helt store kuffert, med alt det du skal bruge til rejsen. Sæt dig ind i flyverne med god samvittighed og læn dig tilbage. For at kunne holde ferie er det vigtigt at kunne separere hverdagen fra fritiden, hvilket vi bliver stadig dårligere til i vores kultur. Det var en af de ting, som karakteriserede vores kultur førhen, men ikke så meget længere. Det har sine fordele at have den evne, men øvelse gør mester. 

 

Hvor går turen hen? 

Det er som regel altid bedst at planlægge sin rejse grundigt. Ikke så grundigt, at hele ferien bryder sammen, hvis rejsen ikke lever op til de skyhøje forventninger. Men som udgangspunkt kan man bedre slappe af, hvis man stoler på sine omgivelser og føler sig i trygge rammer. Så hellere give det lidt ekstra tid og måske endda lidt ekstra penge, for at være sikker på den mest behagelige rejse.

De mennesker der får stress, er ikke længere en stereotyp befolkningsgruppe, men alligevel har de visse ligheder når det angår stress på grund af arbejdet. Mange perfektionistiske mennesker har det ofte svært at lægge opgaver i andres hænder. Der er mangel på tillid og man tror på, at tingene bliver løst bedst muligt, hvis man selv tager styringen. 

Hvis man er en af de modige og tør udfordre sig selv, når det omhandler ens ferie, kan man eventuelt finde en ferieguide eller lade ens ferieplanlægning være helt op til en anden. Der er flere muligheder for sådanne selskaber, hvor CCtravel.dk er et af dem der sætter et menneskeligt ansigt på rejsen. De er særligt gode hvis du ønsker at rejse længere væk og måske endda til erotiske steder uden for Europa. De tror på, at det grundlæggende er godt at rejse ud og møde verden. At rejse er et særligt frirum og man bør tage muligheden imens man har den. Når mennesker mødes på tværs af kulturer, bidrager det til en større forståelse, som bygger bro mellem forskelligheder. Det kan være en stor oplevelse at få en skræddersyet rejse, lige meget hvilken rejsetype man er. 

Når man springer ud i noget helt nyt og spændende, flytter man ofte fokus fra alt det andet man går og døjer med. Det skaber ofte de bedste oplevelser, hvis man er i stand til at lade hverdagen blive derhjemme. Men bliv ikke skuffet, hvis det ikke lykkes første gang, for som med alt andet kræver det øvelse og erfaring, før man lærer sig selv, sine ønsker og behov bedst muligt at kende.

Husk, at ved at passe på sit mentale jeg, passer du også på dit psykiske jeg.
God rejse!

 

 
What do you want to do ?

New mail

Relaterede artikler efter områdeHold ferie med fokus på mindfulness – bekæmp din stress med disse råd