Hold dig langt væk fra kvinder i 30erne

Hold dig langt væk fra kvinder i 30erne. Kvinder i 30erne er det værste. For når en kvinde er i 30erne tror hun fuldt og fast på at det søde liv, det gode liv, det perfekte liv, er lige rundt om hjørnet, hvis bare hun arbejder hårdt nok og er god nok. Hun tror fuldt og fast på at hvis bare hun arbejder hårdt nok skal hun nok snart få det perfekte liv som alle månedsmagasinerne stopfodrer os med er vejen til evig lykke. Den perfekte mand, det perfekte parforhold, de perfekte børn, den perfekte familie, det gode sexliv, den flotte og sexede krop, den gode karriere, det gode job, det hyggelige hjem med alle designermøblerne, de gode weekender, de gode ferier, livskvalitet, livskvalitet og mere og mere og mere livskvalitet. Det er så opslidende at være i nærheden af en kvinde i 30erne at det er til at brække sig over (og jeg har altså været kæreste med en del!). Så hver gang jeg møder en kvinde i 30erne ser jeg mig nu om efter den nærmeste udgang. For jeg ved at et parforhold med en kvinde i 30erne betyder big-time stress.

Nej du, jeg holder mig til kvinder i 20erne eller i 40erne eller ældre. For ser du, selv om kvinder i 20erne stadig tror på illusionen om at hvis de arbejder hårdt nok vil de en dag opnå alle disse ting, og så vil de være lykkelige - så har de fleste kvinder i 20erne heldigvis indstillingen: ”Men ikke endnu. Jeg skal lige have det lidt sjovt i nogle år før jeg melder mig ind i kvindernes version af Fremmedlegionen-Frømandskorpset-Iron-Woman-Miss-Bo-Bedre-Perfect.” (selv om jeg da helt sikkert også har mødt kvinder der allerede i 20erne var ramt af denne næsten dødelige form for sindssyge).

Og så er der kvinder der er over de 40. Åh ja! Gud ske tak og lov for kvinder over 40! De er næsten endnu sjovere end kvinder i 20erne. For kvinder over 40 har som regel ingen illusioner mere. Kvinder i 40erne eller ældre har nu i adskillige årtier slidt sig selv ihjel dag og nat for at leve op til illusionen om at hvis bare de opnår det og det, skal de nok blive lykkelige. Og nu er de 40 eller ældre, og gæt hvad? Nu er illusionen brast. Enten har de ikke opnået det meste af det som de troede der skulle til for at gøre dem lykkelige – en mand, børn, familie, job, karriere, hus, designermøbler, veninder, spændende storbyferier, og så videre og så videre – og de er ulykkelige, stressede og nedbrudte af alle de årtiers intenst slid. Eller også så har de opnået det meste af det de troede der skulle til for at være lykkelige - og må erkende at de stadig ikke er lykkelige.

Og nu begynder det at gå op for dem at det er ovre, løbet er ved at være kørt. På trods af alle deres ihærdige anstrengelser bliver de bare ikke yngre eller smukkere eller sundere eller raskere, børnene bliver bare ved med at vokse, ægtemændene og kæresterne bliver bare ikke mere intelligente, når de har anskaffet sig den eller den sidste nye ting, kommer der bare endnu flere nye ting at anskaffe sig, det bliver bare ikke bedre. Alle de år, alt det slid. Og nu er det ved at være for sent. Det går op for dem, at hvis de ikke begynder at leve livet og have det sjovt nu, vil de aldrig leve livet og have det sjovt nu. De begynder at slippe kvindernes version af Fremmedlegionen-Frømandskorpset-Iron-Woman-Miss-Bo-Bedre-Perfect og fokusere lidt mere på at slappe af, trække vejret og nyde livet. Og det er derfor det er så sjovt at være sammen med kvinder der er 40 eller ældre (med mindre de selvfølgelig stadig stædigt holder fast i månedsbladsdrømmen – og jeg har da mødt adskillige sørgelige eksemplarer der stadig kæmpede en brav kamp for at holde illusionen i live). Don’t worry, tænker jeg, de skal nok kollapse og give op før eller siden.

Det er derfor jeg siger, hold dig langt væk fra kvinder i 30erne. Og hvis du er kvinde i 30erne, hold dig langt væk fra at være (samfundets idé om) en kvinde i 30erne – hvis du da vil komme igennem 30erne med din forstand bare nogenlunde intakt!

 Hold dig langt væk fra kvinder i 30erne - 2. del

Kh 
Tim Ray

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Hej Tim Det er rigtigt. Bare kom ud med det. Bare bed til at ikke en af kvinderne herinde vender den 180 grader... gætter på at du selv er i trediverne ;-) Anyway. Et gammelt ordsprog siger ”at man skal kunne ride en gammel hest, før man rider en pony” – jeg er ikke helt så sikker på at det direkte kan overføres på de fleste mænds valg af kvinder. Valget af kvinden bør vel tage sig selv (i hjertet) og ikke være defineret på forhånd af en kategori (i hovedet) – det har det vel heller ikke været for dig? Dit indlæg er vel snarere en sarkastisk efterrationalisering. Af det uomgængelige lidelsesfulde livsforhold at vores valg ofte viser at der er uoverensstemmelse mellem vores nedsatte sigtbarhed i forelskelsesfasen (forestillingen) og personen (virkeligheden).

Keep it comin’

Jens

__________________________

Jens Estrup
cand.mag. i Filosofi & Retorik
Stifter af Levlykkeligt Portalen & Wise On Life

Hej Jens,

Mit indlæg er ikke på nogen måde ment som et surt opstød mod kvinder i 30erne, som jo er noget af det smukkeste og dejligste i verden. Men en observation af følgende:

* At vi lever i et samfund hvor vi fra barnsben af og resten af livet bliver bombarderet og hjernevasket af vores omgivelser med de mest vanvittige forestillinger om alt det der skal til for at være lykkelig.

* At de stressfulde konsekvenser af disse forestillinger ser ud til at nå deres højdepunkt i kvinder i 30erne (men helt sikkert også i mænd i 30erne - inklusive undertegnede!), efterfulgt af forskellige grader af sammenbrud (ifølge pålidelige kilder omkring 37 års alderen), desillusionering (de næste 5-10 år) og frigørelse (hvis det gør ondt nok!).

Kærlig hilsen Tim

Kvinder i 30erne - hold dig langt. Læs Tim Ray's berømte blog på Levlykkeligt