Blå himmel Yoga - yoga for børn og voksne

Hjertebarn - en uddannelse i Børneyoga og Børnemindfulness

21/02/2020 - 08:30

21. - 24. februar

Kursus for yogalærere, lærere, pædagoger, forældre - alle der har børn på hjerte.

Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga og BørneMindfulness giver børnene mulighed for at finde større ro, fokus og glæde i en hektisk hverdag. Yoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Kropsbevidsthed, styrke og smidighed øges, og børnene får redskaber til selv at finde ro. Men yoga er utrolig alsidigt og sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes også gennem yoga. Mindfulness for børn giver ro, stilhed, nærvær, koncentration og på et dybere plan - ærlighed og mod til at leve fra hjertet.

Undersøgelser viser at børn der laver yoga og mindfuless i skolen lærer bedre, er mere rolige og glade, og har mere energi når skoledagen er slut. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv. Talrige tidligere kursister har med stort held implementeret yoga i hverdagen i skoler og institutioner landet over.

Uddannelsen går over 4 dage, derefter underviser du selv fire gange. Kurset omhandler børn fra 3-14 år og foregår både som teori og praksis for at give dig helt konkrete redskaber til at undervise børn i yoga og mindfulness. Du vil både blive undervist i yoga som om du var et barn, overvære demo-undervisning hvor Sisse underviser børn, og selv prøve at undervise børn den sidste dag. Et par uger før kurset får du tilsendt et kompendium som du skal sætte noget tid af til at læse,  og under kurset er der også lidt hjemmearbejde og gruppearbejde.

Kurset er f. eks. for dig der er skolelærer eller pædagog og vil bruge yoga og mindfulness i skole/institution, enten som små "yogapustere" i hverdagen, i idrætstimerne, UU eller i børnehaven. Det kan også være dig der er yogalærer og ønsker at udbyde BørneYoga i hold, og vi har også ofte børnepsykologer, børnefysioterapeuter eller psykomotorikere på holdene.

 

Forudsætningerne er at du kender noget til yoga eller mindfulness og ved hvad det kan gøre for dig. Du behøver altså ikke at være "dygtig" til yoga eller kunne nå dine egne tæer, men du skal kende til yoga for at kunne lære det fra dig. Fra du tilmelder dig kurset til du starter kan du jo f. eks. tage yogatimer eller lave yoga derhjemme. Vigtigst er lysten til at bevæge kroppen, udforske sanserne og lege med hjertet - inspirere børn til et liv med mere ro.

Vi beskæftiger os også med de voksne deltagere på kurset, der får mindfulness-redskaber med hjem til at klare en presset hverdag som Orkanens øje. Min erfaring med BørneMindfulness viser at børn og voksne har glæde af de samme øvelser. Timing, formidling og detaljer er forskellige i de forskellige aldersgrupper, men hvis du som voksen selv arbejder med nogle øvelser og har udbytte af dem i din hverdag, kan du meget bedre formidle dem videre til børnene. Så jeg skelner ikke skarpt mellem Børne- og Voksen-Mindfulness. Roen kommer fra den voksne og den kommer indefra, så arbejdet med Mindfulness starter i dig selv, og vil give dig mere overskud, livs- og arbejdsglæde som bonus. For Udtalelser fra deltagere, kig her Info om Børneyoga-kurser.

På kurset gennemgår vi:

 • Yoga og Mindfulness - baggrund, filosofi, praksis
 • Børns anatomi, udvikling, indlæring og kropsbevidsthed
 • Børneyogatimens opbygning og rytme
 • Yogastillinger og yogalege tilpasset børn i forskellige aldre
 • Mindfulness-øvelser, åndedrætøvelser og afspænding for børn
 • Gruppe- og partnerøvelser, yoga- og mindfulness-lege
 • Historiefortælling og yoga
 • Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)
 • Yoga for teenager og positiv psykologi
 • Børnenes input
 • Lærerens rolle og egenpraksis

Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness-instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2005 - formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i BørneYoga og har desuden udgivet DVD'en "BørneYoga og de 5 sanser" og bogen "Yoga for børn - og dere voksne" (Gyldendal). Hendes tilgang til yoga er udogmatisk og lægger vægt på at alle uanset hvilken kulturel baggrund de har, kan dyrke yoga og mindfulness. Yoga og Mindfulness tilbyder fantastiske teknikker der virker stress-reducerende på krop og sind, her og nu, uanset den oprindelige spirituelle baggrund.

Kurset findes både som intensiv kursus eller som fire fredage, med egenpraksis imellem hver. Har du yderligere spørgsmål eller er du i tvivl om kurset er for dig, så tøv ikke med at skrive til os på sisse@sisseyoga.dk

Hvis du er mere interesseret i at lave et hold selv og få Sisse ud til og afholde det, så læs mere om vores tilbud til institutioner og skoler  KURSER PÅ SKOLER / BØRNEHAVER

 

“Det var fantastisk, lærerigt, hyggeligt og dejligt at være og lære sammen med og af dig, Sisse. Du er så inspirerende og dedikeret til yogaverdenen, og jeg har fået mere og lært mere end jeg turde håbe på. Jeg har fået tro på at historiefortælling og yoga er fantastiske sammen med de skønne børn jeg omgiver mig med til dagligt. Skønt at være med til at skabe ro og fordybelse hos børnene i deres travle hverdag.”

“Så vil bare sige tusind tak for et fantastisk kursus. Det var enormt inspirerende og har bare været så fedt at lave yoga sammen med børnene i min børnehave efterfølgende. Min datter synes også yoga er et hit!”

“Sidste dag med mit kursus i Børneyoga og børnemindfulness – Det har været en fantastisk rejse gennem mindfulness og yogaens verden. Det har været grænseoverskridende, spændende, følelsesladet, powerfuldt og et kæmpe boost. Jeg glæder mig så meget til at give det hele videre.”
 
“Sisse underviser med sådan en fin levende fantasi og eventyrlighed at man glemmer sit voksne hjerte og den lille legende pige indeni folder sig ud. Hun skaber en smuk tryghed og rumlighed i hendes undervisning, så man kan ikke blive andet end inspireret og glad – især over at se hendes åbne ansigt og dejlige smil.”
 

“Sisse er en dygtig og meget sympatisk lærer med en meget fin indføling for sine deltagere. Programmet af uddannelsen har været dejligt varieret med både god teoretisk og praktisk indføring i de forskellige øvelser, med konkrete forslag til undervisningsforløb samt god inspiration til egen planlægning af yoga forløb målrettet forskellige børnegrupper. Sisse og hendes cafe – og yogastudiet Blå himmel yoga, har været en fantastisk ramme for en god, hyggelig og faglig velfunderet børneyoga uddannelse.”  Sanger & underviser, Maria Sita Simonsen

PRIS

Inkluderer: Fire dages undervisning

Hjertebarn-manual (ca. 160 s. originalt materiale plus artikler)

Lydfiler med Mindfulness og afspænding for børn

Børneyoga-DVD´en "BørneYoga og de 5 Sanser"

Lukket Facebook-gruppe med kollegial sparring

Diplom (når du har undervist 4 x efter kurset på hold du selv arrangerer, og har udfyldt skriftligt materiale)

Pris per person: 4700,-

 

TIDER

Hvis kurset ligger fredag-mandag :

Fredag kl. 8.30-15.30

Lørdag kl. 11-18

Søndag kl. 11-18.30

Mandag kl. 8.30-15.30

Al undervisning sker i Blå himmel Yoga, Strandboulevarden 75, 2100 Kbh. Ø.

TILMELDING: https://www.blaahimmelyoga.dk/uddannelse/hjertebarn/

__________________________

Sisse Siegumfeldt, Yogalærer
mail: info@blaahimmelyoga.dk
http://www.blaahimmelyoga.dk
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter
Hjertebarn - en uddannelse i Børneyoga og Børnemindfulness med Sisse Siegumfeldt Blå himmel Yoga Østerbro