Hestemassage - om hestemassage
Om hestemassage
Susanne Østervang er eksamineret hestemassør fra 2003. Susanne har mange års erfaring, som hestemassør og hun har masseret mange forskellige heste gennem tiden - lige fra ponyer, heste, islændere - unge som gamle og mange forskellige racer og indenfor mange disipliner. Ligeledes som Susanne har afholdt mange workshops i hestemassage for mindre grupper. Susanne er desuden uddannet rideterapeut, dyrehealer og Bach multiterapeut og har tidligere arbejdet som speciallærer (sideløbende som hestemassør) Susanne har haft med heste, at gøre hele sit liv - både privat og arbejdsmæssigt.
Det ligger mig meget på sinde, at hjælpe vores mange heste idet de blive brugt til mange ting, der kan belaste deres korpus. Gennem årene, har jeg opbygget en bred erfaring og tilmed opfundet nye massagemetoder og med brug af brugbare massageredskaber, som kan afhjælpe hestene. Hestens daglige trivsel og velvære samt attitude, afhænger netop af, at den forbliver sund og livsglad - og her kan massage være en af metoderne. Massage virker ikke kun på enkelte muskler, men gavner samtlige af hestens kropsfunktioner. Massage gavner hesten både fysisk og psykisk.
Den særlige kontakt, når hesten masseres
- kommunikationsmassage
Man skal som ejer eller rytter, have flere aspekter med sig, når man gerne vil have sin hest masseret. Der kan reelt være psykiske og fysiske udfordringer (læs mere nedenfor her), der gør, at man gerne vil have sin hest masseret.
Man kan også vælge, at få sin hest masseret, som velligeholdelse og som en gave til sin hest idet man som ejer eller rytter, belaster og bruger hesten i forskellige sammenhænge. Man er således med til, at give sin hest en god oplevelse og det er en god investering helberedsmææsigt såvel fysisk som psykisk.
Og ikke mindst, kan man, som ejer eller rytter, drage stor nytte, af enkelte og særlige massagemetoder, som man selv kan benytte på den overfladiske muskulatur med faglig og saglig vejledning af Susanne. Her opnås en særlig kontakt og der vil også være vejledning i den brugbare kontaktform, man som rytter kan drage stor nytte af i hverdagen med sin hest. Forståelse for hestens kommunikation blandt hestene indbyrdes og hvilke signaler, hestene bruger overfor hinanden. Herunder også hvilke områder og punkter, der er nyttige og brugbare. Dette kan man som ejer og rytter, lærer meget af og bruge det i sin kontaktform sammen med sin hest (kommunikationsmassage)
Din hest kan også få hold nakken
- de fysiske og psykiske aspekter
Hestens store bevægeapparat - knogler og de mange muskler og sener, bliver ofte brugt og trænet i forskellige sammenhænge i træning fra hesteryg og fra jorden men også når hesten er på boks/stald eller på fold, kan der også opstå spændinger og andre fysiske problemstillinger. Det mest velkendte er, at hesten kan få spændinger gennem ridning ved forkert belastning fra rytter, hvor der kan skabes forkert sæde og ubalance af rytteren men også forkerte tryk, fra en sadel der ikke er tilpasset hesten, kan volde store probleme rfor hestens bevægeapparat. Gamle skader hos hesten, kan også dukke op, hvis ikke hesten rides korrekt og rytteren er bevidst om sit sæde og sin balance på hesteryg.
Hesten kan være stresset over flere ting i sin dagligdag, som man umiddelbart ikke altid er bevidst om eller har fokus på. Nogle kodeord, til hjælp, kan her være ængstelighed, nervøsitet, angst, mistillid samt ændringer i hestens adfærd generelt. Det kan som eksempel være ændrede forhold i stalden - så som ny hest i stalden, at der pludselig er en nabohest i boksen ved siden, eller at man vælger at flytte sin hest til et andet sted i stalden - anden boks, det kan være hesten i løsdrift der har udfordringer i flokken og der er udfordringer i hierakiet, det kan være krybben eller stråfodernettet, hænger for højt og endeligt kan det være personbestemt, at hest ændrer adfærd. Heste er meget sansende dyr og fornemmer altså her, alle små og større detaljer, omkring sig. Det er således ikke kun ved træning og ridning, hesten kan få spændinger og andre fysiske udfrodringer af, som mange tror. Men altså også de psykiske aspekter, er vigtige at have med sig i sine betragtninger. Og ved at være bevidst om, at spændinger og fysiske udfordringer kan komme af andre ting end ved ridning, er man allerede godt på vej i sine observationer. Det mest velkendte er jo netop, at hesten kan få spændinger og andre fysiske udfordringer ved ridning og rytterbelastning men de psykiske apekter, har altså også en væsentlig rolle for hestens velbefindende. Hvordan man man så, som ejer eller rytter, være sikker på, at hesten skal have massage - her skal man kikke på hestens attitude og velbefindende generelt både og her fra vurdere, hvodan man oplever sin hest.
Massage virker
Massage har en helbredende og afslappende effekt på hele hestens bevægeapparat og nervesystem. Blodgennemstrømmen forøges, hvilket resulterer i, at affaldsstoffer hurtigere transporteres ud af musklerne og øger derved energiomsætningen. Massagen vil mindske ride- og attitudeproblemer, hesten vil føle mindre stress og nervøsitet og vil forebygge skader samt sygdomme. Massage kan kort sagt helbrede eller mindske typiske lidelser som :
- muskelspændinger
- rygproblemer
- stive og indskrænkede led
- dårlig blodcirkualtion
- ophobning af affaldsstoffer/galde
- overanstrengelse ved ridning, træning, boksindretning og leg på fold
- attitudeproblemer - mistilid, angst, nervøsitet, træthed, trished mm.
Om behandlingen
Inden massagen går i gang, får Susanne informationer fra ejer eller rytter om, hvilke udfordringer hesten har, hvorefter Susanne selv gennemgår hesten, inden hun masserer. Her bliver Susanne klogere på, hvor udfordringen er hos hesten. Hesten bliver masseret i sine vante omgivelser og Susanne prioriterer højt, at der er stilhed og ro omkring hesten, når den bliver masseret. Susanne arbejder meget fokuseret med hesten og vejleder herefter hestens ejer eller rytter i, hvordan der kan ændres på ridning og træning så de gamle attituder og mønstre, brydes til gavn for hesten - og Susanne tilbyder het nye måder, at være sammen med sin hest på gennem simple øvelser. Alt dette så hesten belastes mindst muligt, hvor Susanne også videregiver brugbare massagegreb og øvelser, som ejer eller rytter kan arbejde videre med indtil hesten eventuelt igen skal masseres professionelt.
Susanne kan med sin rolige og stille kommunikative tilgang, give hesten en brugbar og helende massage både hos den unge og den ældre hest. Hestemassage er på ingen måde en erstatning for dyrlægen men et fint supplement til helingen af hesten. Ønskes der en healing og/eller Bach Blomsterdråber, kan dette også aftales nærmere i forbindelse med hestemassagen.
Der er også mulighed for, at få arrangeret mindre workshops, der hvor Jeres heste bor, hvor hestens bevægeapparat vil blive gennemgået - en enkelt og let forståelig tilgang for alle både i den teoretiske og den praktiske del. Der vil blive gennemgået forskellige brugbare massagegreb og massageredskaber, l selv kan bruge på hesten. Og ikke mundst vil der komme gode råd og fif med Jer, efter workshoppen, som er anderledes og tilgængelige i dagligdagen. Med massagen skabes der nærvær rytter og hest imellem og opbygger dermed en anden sund og nærværende måde at være sammen med sin hest på. Giv din hest et frirum med velvære og få nogle skønne gode råd med på vejen, hvor du også vil opleve en helt anden kontakt med din hest og en anden måde, at være sammen med din hest på.
Ved et telefonisk formøde eller gennem mail, kan der aftales nærmere omkring din hest og udfordringerne, inden en massage påbegyndes. Vær opmærksom på at, din hest ikke må flg. inden massage :
- ingen mad to timer før, dog gerne lidt stråfoder eller være på græs
- ikke være redet to timer før men gerne på fold stille og roligt
- ikke være våd eller beskidt
- have en staldkammerat ved sin side, hvis din hest er nervøs, når den står alene
Efter massagen :
- hesten skal gerne ud på en gåtur ca. ti minutter (eller en stille skridttur)
- ej heller mad eller vand en time efter massagen
Forskellige typer massage
- vedligeholdelsesmassage
- kommunikationsmassage
- behandlingsmassage
- afspændingsmassage
- opvarmningsmassage
- bokshvilemassage
- følmassage
Pris
Pris pr. behandling ud fra typer massage, der ønskes kr. 450,00.
Healing i forbindelse med hestemassage kr. 200,00.
Bach blomsterremidie i forbindelse med hestemassage pr. flaske kr. 100,00.
Kørsel fra km 0-20 er gratis. Herefter fra km 21 koster det kr. 3,00 kr. pr. km.
Betaling
Mobilpay eller kontant
Kontakt
Susanne Østervang
Rideterapeut, Hestemassør, Dyrehealer, Bach-multiterapeut, speciallærer og voksenunderviser samt mentor.
Mob: 2986 5122
E-mail: susvang@hotmail.com
__________________________
Susanne Østervang
Rideterapeut, Hestemassør, Dyrehealer, Bach-multiterapeut, speciallærer, voksenunderviser og mentor.
Mob: 2986 5122
E-mail: susvang@hotmail.com