Har du præstationsangst?

Blog forfatter

Præstæstationsangst behandling.

Jeg har speciale i, hvordan du kan komme fri af din angst. Det være sig alle former for angst. Men denne side omhandler præstationsangst. Rigtig mange mennesker oplever at blive angst, når de på den ene eller anden måde er under pres for at skulle præstere. Det kan i mange situationer være yderst problematisk, at være hæmmet af præstationsangst.

Læs mere om angst behandling her.

45 % af danskerne er bange for at tale foran andre. 28 % undgår at tale i forsamlinger, fordi de er bange for at dumme sig. Det siges, at 45 % af de studerende er stressede i hverdagen, hvilket blandt andet skyldes karakterræset.

Ved præstationsangst er det angst for angsten, for at de andre kan se, at man har angst over ikke slå til eller at gøre noget forkert. Man føler sig ubeskyttet og udstillet. Man er bange for, hvad de andre tænker om én, bange for at blive vurderet (dvs. nedvurderet) og fordømt. Det betyder, at det er følelsen af et personligt nederlag der træder forrest.

Det er de tanker (tankemylder) der forbindes med frygten, skammen samt at man oplever, det er pinligt – man er flov over sig selv. Den angst kan gøre én handlingslammet - klappen går ned. Særligt børn og unge eller perfektionistiske mennesker er sårbare og udsatte for at få præstationsangst. Det vil sige, at unge studerende hvor karakterræset optræder, befinder sig i udsatte positioner i forhold til at få eksamensangst.

Ved præstationsangst kan klappen gå ned eller man bliver usikker, når der skal præstere noget på studie, job eller i din fritid. Få effektiv hjælp til at blive mere selvsikker og undgå at få præstationsangst.

Præstationsangst kan særligt optræde ved:

 

 

- En eksamen eller fremlæggelse

- En jobsamtale

- Et foredrag

- Sportslige konkurrencer

- Sceneskræk

 

Angstanfald er trods den kraftige reaktion og det store ubehag dog en sund reaktion. Ens nervesystem ikke holde til den stressede situation og behandling af præstationsangst kan være nødvendigt. Det er en sund psykes reaktion på en vedvarende og voldsom overbelastning – men kan være hæmmende i situationen og den må endelig ikke vare ved.

Får du præstationsangst så få psykoterapeutiske samtaler til at komme fri af dette og til at kunne præstere uden at blive hæmmet.

Gennem den psykoterapeutiske samtale får vi skrællet løget af, så vi finder frem til, hvad der er på spil og som medvirker til dit tankemønster, der hæmmer dig gennem præstationsangst. Du får strategier til at højne dit selvværd og til at tøjle angsten, så den ikke hæmmer dig, men derimod er en styrke, så du kan præstere uden angst.   

Angst kan optræde i forskellige former som generaliseret angst, angst og trauma, panikangst og fobi, social angst og præstationsangst.

__________________________

Vivi Hinrich
Psykologi Århus
https://psykologipsykiatri.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Har du præstationsangst så få professionel hjælp her