Har du glemt hvor let dit liv kan være..

Vi er snart igennem årets første måned og ordet finanskrise har printet sig fast på alles hjerner – alle taler om det og for nogle er det en barsk realitet som kan mærkes på grund af fyring, ophør af virksomhed m.v. mens andre stille sejler uden om og cruiser ud over hverdagens ocean.

Uanset vor situation er der én ting som er ganske essentielt og eksistentielt: Din livsindstilling er afgørende for din måde at handle på..

Uanset om vi er i krise eller ej så betyder vores indstilling til tingene alt! I sidste ende er det nemlig vores beslutninger og ikke omstændighederne i vores liv, der afgør vores skæbne.

For at illustrere dette har jeg lånt følgende fortælling:

Peter var den type, som man elskede at hade.

Han var altid i godt humør, og havde altid noget positivt at sige.

Når nogen spurgte ham, hvordan han havde det, svarede han: ”Hvis jeg havde det bedre ville jeg have været tvillinger”

Han var en naturlig inspirator.

Hvis en af de ansatte havde en dårlig dag, var Peter der og fortalte den ansatte, hvordan man kunne se det positive i situationen.

Jeg blev nysgerrig, og en dag spurgte jeg ham: ”Hvordan gør du det”Peter svarede: ”Hver morgen vågner jeg og sider til mig selv: Du har to valgmuligheder i dag. Du kan vælge at være i godt humør, eller du kan vælge at være i dårligt humør. Jeg vælger at være i godt humør.”Hver gang der sker noget slemt, kan jeg vælge at være et offer eller jeg kan vælge at lære.Hver gang nogen kommer og klager, kan jeg vælge at acceptere deres klager eller jeg kan vælge at pege på de positive sider i sagen.”Jeg vælger de positive sider i livet”

”Det er alt sammen meget godt, men det er jo ikke helt så enkelt” – protesterede jeg.

”Det er det”, sagde Peter. ”Livet handler om valg. Når man skærer alt det overflødige væk, så er enhver situation et valg”Du vælger hvordan du skal reagere på situationerne. Du vælger, hvordan folk skal påvirke dit humør. Det er dig, som vælger, om du vil være i godt eller dårligt humør.Til syvende og sidst er det dit valg, hvordan du lever dit liv.

Jeg tænkte over hvad Peter havde sagt.

Et stykke tid efter forlod jeg firmaet for at begynde for mig selv. Vi mistede kontakten, men jeg tænkte ofte på ham, når jeg foretog et valg i forhold til livet – i stedet for bare at reagere på det.

Mange år senere hørte jeg, at Peter var indblandet i en alvorlig ulykke med et fald på 20 meter fra en radiomast. Efter 18 timers operation og ugevis på intensiv afdeling blev Peter udskrevet fra sygehuset med skinner langs ryggen.Jeg mødte Peter omkring 6 uger efter ulykken.

Da jeg spurgte ham, hvordan han havde det, svarede han. ”Hvis jeg havde haft det bedre, måtte jeg være tvillinger. Vil du se arene?”

Jeg spurgte ham, hvad han tænkte under ulykken.

”Det første jeg tænkte på var, hvordan det skulle gå min endnu ufødte datter”, svarede Peter ”Og mens jeg lå på båren huskede jeg at jeg havde to valg. Jeg kunne vælge at leve eller jeg kunne vælge at dø. Jeg valgte at leve.”

”Var du ikke bange? Mistede du bevidstheden?”, spurgte jeg Peter fortsatte: ”Ambulancefolkene var fantastiske. De sagde hele tiden, at alt nok skulle gå godt. Men da de rullede mig ind på skadestuen og jeg så lægernes og sygeplejerskernes ansigtsudtryk, blev jeg meget bange”I deres øjne stod skrevet: ”Han er dødsens!” Jeg vidste jeg måtte gøre noget.””Hvad gjorde du så?” spurgte jeg”Der var en stor brovtende sygeplejer, som råbte spørgsmål til mig,” svarede Peter”Hun spurgte om jeg var allergisk overfor noget. ”ja”, svarede jeg. Lægerne og sygeplejerne stoppede op, mens de ventede på mit svar og jeg trak vejret dybt ind og råbte ”Tyngdekraften”

Og mens de lo sagde jeg til dem: ”Jeg vælger at leve, operer mig som om jeg er levende, ikke død”Peter overlevede takket være lægernes dygtighed, men også på grund af sin fantastiske holdning.

Af ham lærte jeg, at jeg hver dag kan vælge at leve helt.

Din indstilling og holdning er – trods alt – alt.

Du skal ikke bekymre dig om morgendagen, for morgendagen vil bekymre sig om sig selv. Hver dag har nok i sin egen udfordring og egentlig ér dagen.

Giv dig tid til at overveje dit liv! Med hvilken indstilling går du dagen i møde og hvad kan du gøre for at dagen bliver bedre og bedre?

Kontakt Outcome Coaching i dag.. tlf. 28740002
__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du glemt hvor let dit liv kan være..