Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Hårtab efter stress – Sådan får du dit hår tilbage

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Vores hår er ekstremt påvirket af vores både fysisk og psykiske velbefindende. Derfor oplever folk, oftest kvinder, at de efter en periode med et højt stressniveau, fælder mere hår end normalt. Hårtabet kaldes for et telogent hårtab fordi dine hårsække går i dvale. Det er naturligt at nogle hår går i den telogene fase, men ved stress øges andelen af hårsække.  Dit hår reagerer først et stykke tid efter stress periode, man plejer at sige mellem 2 til 3 måneder, før hårtabet viser sig.

Det kan du gøre mod hårtab

Der er mange måder, hvorpå du kan enten kan forhindre eller mindske dit hårtab markant. 

Spar på stylingprodukter

Dit hårs struktur er ret skrøbeligt i denne periode, derfor kan styling gøre det endnu værre. Det kan knække dit hårs tynde struktur helt over, hvilket blot vil forøge hårtabet. Der kan det være en god mulighed at kigge på nogle frisurer som er skånsomme til tyndt hår, eller se efter nogle andre styling metoder som kan skåne dit hår lidt mere end normale hårstyling produkter. 

Kost

En af de metoder som er meget undervurderet i forhold til hårtab er din kost. Det spiller en stor rolle i forhold til hvilke næringsstoffer dit hår kan bygge sin struktur af. Derfor er det ekstra vigtigt, at du f.eks undgår junk food i perioden efter stress. I stedet kan du overveje at kigge på, om du får nok af de vigtige vitaminer og mineraler til dit hår. Her er det specielt B-vitaminer, såsom Biotin, B-12 vitamin, som kan gøre en stor forskel. Men også andre vitaminer som C og E vitamin kan være gode for dit hårs vækst. Et mineral som er ekstra vigtigt i en periode efter stress er Zink. Zink er nemlig med til at opretholde et stabilt hormonelt niveau samt energiproduktion og proteinsyntese, alt sammen noget dit hår virkelig har brug for. Især ved stress, hvor ens hormonelle niveauer godt kan være ude af balance. 

Anskaf dig en god hårbørste

Det er også vigtigt at anskaffe dig en hårbørste, som matcher din hårtype. F.eks hvis du har fint hår kan det være en god ide med vildsvinehårbørste for at få håret naturlige olier længere ud i håret. Hårbørsten har en utrolig stor effekt på din hovedbund og derved også hvordan dine hårsække har det. 

 

Relaterede artikler efter områdeHårtab efter stress – Sådan får du dit hår tilbage