Under en grøn palme leves livet

Jeg har et yndlingssted i min have under en grøn palme. Og når  jeg vælger at have tid og mulighed for det, sidder jeg under det  og mediterer eller laver drømmerejser med lukkede øjne. Andre gange, som i dag,  kigger og lytter jeg til naturen.

I dag blev mine øjne ved med at kredse om 2 palmeblade, der sad på den samme palme. Det ene vissent og stift, det andet grønt, saftig og smidigt. Det grønne, saftige, fleksible palmeblad, bevægede sig  i vinden og vinden nærmest legede med det. Det stive og visne, rokkede lidt frem og tilbage engang imellem og jeg begyndte at tænke om det mon snart faldt af, stift og med et bump ned på jorden.

”Folk ved præcis hvor de har mig, jeg er den samme som jeg altid har været og vil altid være den samme”. De ord hører jeg ofte. Jeg hører dem fra mine klienter, men jeg hører dem også fra nogle af mine venner og bekendte.

Hvad er det der er så vigtigt ved at vide ”hvor man har folk”? Hvad er det der er så vigtigt at være den samme altid? Alt i naturen skifter: årstiderne, tidevandet, månen, dag/aften/nat/morgen. Intet i naturen er statisk, alt er bevægeligt, alt er smidigt. Med mindre det er dødt. Som det stive visnede palmeblad på min yndlingspalme.

Der kan ske masser af ting der gør at vi mennesker ændrer kurs, så vi ikke mener det samme som igår eller i sidste måned. Og ved ”fok” så hvor de har dig?  Ikke at det behøver at betyde at vi skal være konstante vendekåber. Men ved at være smidig, fleksibel, saftig, (og jeg fristes jo til at sige grøn ;-) ) i  tankegangen og væremåden, så er vi i nærkontakt med naturen og behøver ikke bekymre os om at ”falde” eller visne. Vi vil være evigt saftige og bevægelige, så vinden (metafor for de udfordringer der kan støde til os på vores livsvej) ikke føles som en trussel om at ”knække os fra stammen” men tværtimod føles som en legende, puffende ven og bevis på at vi stadig er fleksible, smidige og levende.

Kærlige hilsner 

Christina Jørgensen

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Under en grøn palme leves livet. Læs mere