Glæde og overskud - sådan stråler du

I disse år søger folk tilbage til det der virkelig tæller. Slut med forbrug bare fordi vi kan forbruge. Nu vil vi have lykke, nærvær, energi, sundhed, motivation og succes.    

Succes er....
Mit år står i lykkens og glædens tegn. Mit succesfulde år.
Hvis du spørger mig, har du succes den dag, hvor du er lykkelig for dit liv, den dag hvor du er stolt af dine erfaringer og resultater – gode som dårlige. Den dag, hvor du ikke er bitter, når du står op, men er glad, skarp og føler, at du stråler, føler at du har personligt overskud til dig selv og andre. Penge er ofte kun en målestok for om andre synes, du er en succes.

Du bliver en rollemodel, hvis du har designet dit liv på en sådan måde, at du har tid til det hele – tid til at holde fri og lave ingenting, eller tid til at give andre en hjælpende hånd.  For mig er frihed afgørende. Hvis du fokuserer på at gøre det, du er god til, skal pengene nok komme, det er min erfaring. Rigtig succes kommer derfor ikke gennem smarte titler, penge, avancerede kvalifikationer eller at tilhøre et velkendt “brand-name”- firma.  Har du motivationen, beskytter den dig, og den driver dig, så du kan udføre dit arbejde effektivt og uden frygt for hvad andre tænker.

I sidste ende vil du nå dine mål og føle dig som en succes, helt uafhængigt af, hvad andre synes. Skulle du ikke lykkes, har du i hvert fald gjort dit bedste. Er din motivation derimod negativ (eksempelvis tvang fra andre), bliver du ikke lykkelig og tilfreds, når du når i mål.  

Et skridt tilbage
Måske skulle du gå et skridt tilbage og se på nogle af de mål, du har sat op for nylig. Se, hvordan du er kommet et stykke frem, og læg mærke til processen, hvor du opnår de små mål og delmålene. Så kan du nemlig mærke, at du bevæger dig fra et punkt til et andet. Du ser altså selve processen, før du når i mål, og kan give dig selvlov til at nyde og markere også de mindre skridt på vejen.   

Fejr dig selv og andre
Mennesker der er gode til at fejre deres lyspunkter alene eller sammen med den nære familie, venner eller kolleger, oplever mindre stress og lede ved arbejdet. Det at fejre afslutningen på et stort projekt eller et opnået mål betyder, at du får markeret, at nu er det overstået, og du har mulighed for at slappe af. Kroppen reagerer på det med det samme, og sætter afslapningssystemet i gang, som du har brug for, hvis du skal tage bedst mulig vare på dig selv. Derudover har bare det at være glad og grine stor betydning, og det er tilmed sundt for kroppen og hjernen. Gør det også til en vane at fejre andres succeser, og inspirer andre til at fejre, når de har udrettet noget godt. Det er en god start på din målsætning om at glæde dig på egne vegne.  

Vær meget for dig selv og vær mere for andre!

Rigtig meget held og lykke i til dit liv


Kærlig hilsen

Soulaima Gourani

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Glæde og overskud - sådan stråler du af succes. Læs mere