Gaven ved at være forælder

Ingen har haft en fuldkommen barndom, men efterhånden som vi forstår vores egen opvækst, og hvordan den har påvirket vores liv, kan vi skabe det familieliv, vi ønsker. Vi videregiver ikke vores historie til vores børn, men viser dem, hvordan vi griber udfordringerne an, og vi lærer at tage hensyn til os selv og vores børns unikke måde at lære på og være på.

Når vi bliver forældre får vi en fantastisk mulighed for at udvikle os, fordi vi sættes tilbage i vort nære forældre-barn forhold, denne gang er det bare i rollen som forældre. Hvor mange gange har vi forældre ikke sagt til os selv: “Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det samme til mine børn, som sårede mig, da jeg var barn” og alligevel gør vi det.

Vi kan ikke ændre måden vi er opdraget på, men vi kan lære af vores erfaringer. Vi kan synes udfordringer er ubehagelige, og opdragelse er en byrde. Vi kan også vælge at se udfordringerne som en enestående mulighed, for at lære og forstå os selv bedre. Derved kan vi blive ved med at vokse og udvikle os og opdragelse bliver en opdagelsesrejse, hvor vi opdager os selv på ny.

Vi lærte os selv at kende via måden vores forældre kommunikerede med os på. Det samme gælder for vores børn. Når vi er optaget af fortiden og bekymret om fremtiden, er vi ikke nærværende, og det påvirker vores børn. Det påvirker også os, fordi vi går glip af vores børn, og vi går glip af den udvikling, der ligger til os. 

Jo mere vi går bag om hændelserne nu og ser forbindelsen til fortiden, jo mere nærværende bliver vi.

Gaven ved at være forældre er, at det giver os mulighed for at blive ved med at lære nyt og udvikle os.


__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gaven ved at være forælder - forstå din opvækst. Læs mere