Gør noget godt for planeten - lad være med at få børn - af Tim Ray

Jeg er 35 år og har ingen børn. Og har ikke det fjerneste ønske om at få det. Ikke så meget som den mindste lille snert af dagdrøm. Og har aldrig haft det. Det undrede jeg (og min familie og venner og kolleger og stort set alle som jeg møder) mig i mange år over. Hvordan kan det være at jeg aldrig nogensinde har haft så meget som skyggen af et ønske om at få børn?

Indtil svaret pludselig en dag kom til mig: 

”Grunden til at jeg ikke ønsker at få børn, er fordi jeg lytter til et kald fra Moder Jord om ikke at sætte flere børn i verden, fordi planeten er stærkt overbefolket og ved at bryde sammen på grund af menneskehedens massive materialisme, der har ført til katastrofalt overforbrug, forurening og systematisk ødelæggelse af planetens økosystemer.” 

Ja! Pludselig stod det så klart for mig. Jamen selvfølgelig. For hundrede år siden – da der var langt færre mennesker på Jorden - havde planeten måske brug for at mange mennesker satte børn i verden, for at sikre racens videreførelse og for at sørge for at der var friske hænder til at hjælpe til på gården. Men ikke i dag. I dag har Moder Jord brug for at vi holder op med at få børn, tager os af de millioner af børn der er, stopper vores overforbrug og passer bedre på planeten.

Så tænk over det, hvis du er en af dem som ikke har noget ønske om at få børn. Måske er ikke at få børn det bedste du kan gøre for planeten! 
__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gør noget godt for planeten - lad være med at få børn - af Tim Ray