Gå 10.000 skridt om dagen og lev 4 år længere

Det hele begyndte med en iPod hvortil jeg købte et Nike iPodSport Kit.

Nogle venner gjorde det samme, og nu kunne vi vianettet konkurrere med hinanden om, hvem der kunne løbe længst, hurtigst gåflest km på en måned og lign. Præmien kunne være et gavekort eller andet sjovt.Super motiverende. 

Jeg var rigtig glad for den gadget indtil en dag, hvorden lille sensor, som man lægger i sin sko eller strømpe, løb tør for batteri.Batteriet kan ikke skiftes, så man skal ud og købe en helt ny. Der mistede jeg gejsten, og de indbyrdes konkurrencer stoppede.

Nu har jeg i mange sammenhænge hørt, at man skal gå 10.000 skridt om dagen. Ja, ja det er jo så sundt, men jeg var nu ikke specielt optaget af det. Dag jeg så en dag i et blad læste, at ny forskning viser, athvis man går det antal skridt, så forlænger man som kvinde sit liv med 4 1/2år, ja så kan det nok være at jeg blev lydhør og interesseret.  

Hvor mange skridt går jeg hver dag? Aner det ikke. Men da jeg går ca. 1 time dagligt, og meget ofte lange aftenture ud på Langelinie og rundt om Nyhavn,så var jeg overbevist om, at jeg nok var mere end ok på det punkt. 

På apoteket købte jeg en skridttæller fra Homecare til 99,- Kr. Den kan vise antal skridt, km, miles og forbrændte Kcal. 

Nu har jeg haft den nogle dage, og her er hvad jeg har fundet ud af:

For at gå 10.000 skridt, svarer det til at skulle gå ca. 8.5 km hver dag. Det er f.eks turen fra Rådhuspladsen til ZoologiskHave og tilbage igen. Det er en spadseretur på omkring 1.5 time.

Jeg skal altså gå 1.5 time hver eneste dag for at tilbagelægge 10.000 skridt. Det gør jeg nok ikke. Hvem har også tid til det? Selvfølgelig får jeg nogle gratis skridt alene ved dagens gøremål. Turen op aftrapperne, ned at handle, gå på arbejde, tøffe rundt i lejligheden m.m

Et interessant spørgsmål kunne være om jeg kunne nøjes med 5.000 skridt, hvis jeg løb? Giver det mon det samme livsforlængende resultat?

Jeg har også fundet udaf, at der fra min gadedør er 177 skridt til den nærmeste Irma, samt 941 til Amalienborg. Det er jo altid godt at vide.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det lyder skønt med al den motion du får lagt for dagen! Vil dog ikke undlade at give alle os andre lidt håb *S* Når man har gået 4 km er man faktisk oppe på ca. 10.000 skridt - selvfølgelig afhængig af din skridt-længde, men hvis du ligesom de fleste, går et rimeligt tempo - ca. 5 km i timen er din skridlængde ca 40 cm, hvilket giver de omtalte 2500 skridt pr. km. Så fat mod - Det er ikke alverden der skal til ;o))Og 4,5 år i den anden ende - Det er da værd at overveje en ekstra gang.
Gå 10.000 skridt om dagen og lev 4 år længere