Frygt fastfryser virksomheders vækst

Hvad sker der med vores fremtid når vi konstant hører i medierne - ”I have a nightmare” i stedet for ”I have a dream”? Sådan spurgte Nic Marks, forsker i global livskvalitet, til et foredrag jeg lyttede til online. Jeg bliver inspireret og glad når jeg hører sådan et spørgsmål – vel at bemærke med fokus på at vi skal have genindkorporeret ”I have a dream” – tillade det positive islæt i vores hverdag – hvilket kan skabe store, positive omvæltninger samt resultater.

Ifølge medierne lever vi et liv midt i hungersnød, naturkatastrofer, et smeltende ozonlag, finanskrise m.m. Konstant får vi skræmmebilleder og prognoser for hvordan verden ser ud om 10-20-30 år. Det er hvad jeg kalder ’management by fear’ (ledelse med frygt) som redskab. Lad os da netop lave fremtidsprognoser ud fra best case: hvordan skal verden se ud for at være et bedre sted at være. Vi forholder os til de udfordringer der er,  men skal vælge at leve vores liv med værdsættende samt positive tanker så vi skaber ny vækst og gode rammer for fremtiden.

Fremtidens ledere – af virksomheder og i deres egne liv – skal virkelig lære at håndtere deres frygt og vælge at se positivt på livet og værdsætte andre mennesker, situationer og fremtiden. Det er neurologisk bevist at mennesker der tænker positivt, bruger mindre tid på at frygte, er mere åbne, ærlige, kreative og mere effektive, kvantitets -og kvalitetsmæssigt. De skaber resultater andre kun drømmer om.

Energetisk ledelse
Det er ren energi – i den mest positive vækstform for mennesker, for vores samfund samt for fremadrettet udvikling. Det begynder med hver og én af os – i vores tanker. Energien opstår i tanken, der får hjernens elektroder til at bevæge sig en bestemt retning, der møder andre elektroder der så får nye impulser. Denne handling skubber så til de atomer vi er opbygget af som mennesker, som interagerer ikke bare med de atomer der i os men også uden om os – de påvirker alle ting i en diameter rundt om os; og kan ændre andres tanker, følelser, de produkter vi sælger og påvirkningen af den person der er modtageren eller køberen.

Så business eller privat – vi ændrer os selv og vores omgivelser til at starte med i vores tanker. Derfor er det så vigtigt at vi tænker positivt, værdsætter hver eneste interaktion vi har med andre og tager ansvar for vores egen energi i alle situationer. Specielt midt i finanskriser og generel mangel på ressourcer. Netop her ligger et kæmpe uudnyttet potentiale som jeg dagligt coacher ledere i at mestre.

Vi må til at indse at vores egen indre energi og den vi kreerer i sammenspil med andre, er den eneste konstante energikilde/ressource vi kender. Vi må derfor til at lære at bruge den konstruktivt.  Måler  man energien rundt om et menneskes krop når de frygter eller tænker negativt – så trækker energien sig helt ind til kroppen. Dette gør at andres energifelt kommer helt tæt på og vi er ikke i stand til at mærke os selv 100%, derved bliver vores intuition også formindsket. Vi begynder at tage andre menneskers følelser på os, vi bliver mere usikre og tager beslutninger som andre vil have: vi forsøger at tilpasse os, frygter at gøre nye ting, omkostningsminimerer og bliver handlingslammet - både som mennesker og som samfund.

Modsat – måler man energifeltet rundt om et menneske der tænker på noget positivt/ noget der opleves godt som for eksempel kærlighed – så udvider energifeltet sig så man står i sin egen energi. Det som sker er at man føler at man har mere energi, man begynder at føle en fornemmelse af flow, at alt går som det skal. Man bliver mere kreativ og innovativ og behøver mindre fysiske ting for at kunne være til og føle sig lykkelig – deraf udtrykket: kærlighed og kildevand. Vi bliver mere bevidste om os selv og vores egen energi og derved udvikler vi os som mennesker.

En ny måde at lede og leve på
Tag finanskrisen. Her ser vi et klart eksempel på en ond spiral af frygt, omkostningsminimering og det modsatte af vækst. Det sunde er at vi er nødt til at finde ud af hvad meningen med et køb eller en handling er, før vi bare gør det - vi spilder ikke længere tid og midler unødvendigt.  Det behøver bestemt ikke betyde at vi ikke skal tjene eller bruge penge. Det er bare et nyt mindset at arbejde ud fra. I dette felt kan vi kreere nye og spændende løsninger til et bedre liv. Dette er nutidens samt fremtidens lederes job – ikke at lade sig styre af gamle erfaringer og negative tillærte overbevisninger og lade sig styre af frygt - vores mavefornemmelse - men at udtænke nye måder at gøre tingene på ved at bruge vores intuition.

Vi skal lære at bruge vores energi til at styrke vores intuition, som er det redskab vi har til at mærke os selv og verden omkring os. Vi bliver mere autentiske og får skabt et rum til nye tanker, nye idéer og input til at vide hvad det ’rigtige’ er at gøre. Intuitionen gør os til en fremragende beslutningstager både i vores privat- og erhvervsliv. Når vi gennem vores energi har skabt et rum til at bruge vores intuition, sender og modtager vi den reelle information om den pågældende situation.  Dette sker så uden om vores egen og andres frygt, de bedrageriske /tillærte overbevisninger. Vores liv kommer til at give mening og vi tager simpelthen mere vise valg i alle livets forhold.

Ved at flere og flere sætter best case scenarier op med mening i stedet for worst case ved frygt – giver vi rum for nytænkning, innovation, mening og kærlighed. Dette leder os bedst på vej ind i fremtiden med fornyende og forbedrende resultater til at vi hver især tager ansvar for at få og give et bedre liv – til sig selv og til andre. Ved bevidst at arbejde med den indre energi vi besidder får vi en bedre bundlinie med ny mening samtidig med vi skaber en bedre verden.

NB: Nic Marks, som omtalt øverst i artiklen er, founder af Centre for Well-beeing in the UK think tank New Economics Foundation. Nic Marks forrygende foredrag på TED kan du se ved at klikke på titlen her: The Happiness Index 

 

 

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Virksomheders vækst fastfryses af frygt. Forstå hvorfor. Læs mere