Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Forventninger og tilfredshed

Afstem dine forventninger og bliv mere tilfreds i hverdagen

Hvor man i gamle dage var tilfreds, hvis man bare havde til dagen af vejen, stiller man i dag meget større krav til udformningen af sit liv. Det er for rigtig mange ikke længere nok at have et fint arbejde og en god familie. Livet skal betyde noget mere meningsfuldt, og man skal tæt på hele tiden opleve noget interessant.

 

Selvrealisering og sammenligning

Det skyldes to ting, hvor det ene er betinget af det andet. Først og fremmest er det en direkte konsekvens af vores bedre levevilkår. Som Maslow allerede i 1943 beskrev med en grafisk fremstilling, skal ens basale behov til fulde være stillet, før man kan avancere i pyramiden og derved begynde en selvrealiseringsproces.

Deraf kommer de sociale medier, hvor specielt Facebook og Instagram har gjort det muligt hele tiden at eksponere og sammenligne os med hinanden. Hvad de fleste godt ved, men alligevel sjældent tænker på, er at det kun er et nøje udvalgt sammendrag af livet, folk sætter til offentlig skue. Det er selvfølgelig kun hvis man oplever noget fedt, det bliver delt.

Dette bevirker til, at man som afsender af eksponeringen hele tiden skal leve op til det billede, man skaber af sig selv, mens det for modtageren meget vel kan føre til utilstrækkelighed og en følelse af, at ens liv er uinteressant. Dette resulterer så igen til, at modtageren når vedkommende så selv bliver afsender, nødvendigvis skal prøve at leve op til eller måske endda toppe, hvad personen bliver eksponeret for. En skrue uden ende, der sætter urealistiske forventninger til livet.

 

Stil mod det simple liv

Intet bliver mere eksponeret end rejsebilleder. Det er som om, det for mange er vigtigere at dele sine rejseoplevelser end at opleve selve rejsen. Hvad de fleste til gengæld ikke deler, er det mere trivielle liv derhjemme, selvom det er at få det til at fungere, der virkelig er fidusen.

Hvis du kan finde et godt sted at bo, bør du i mange tilfælde gøre det i stedet for at tage på den ene ekstravagante oplevelse efter den anden. Hvis målet er at bo i København, og du har midlerne til at købe et fint sted, skriv da ’boligadvokat København’ i Google, og kom så hurtigt i gang med at finde en ny bolig som muligt.  

I løbet af hverdagen er tricket at finde de små fornøjelser, der tilfredsstiller dit behov. Det gælder om at fylde dit liv med små vaner, du kan finde glæde i. Måden hvorpå man vågner, er afgørende for din dags videre befindende. Sørg derfor for at oparbejde et fast morgenritual. Det kunne for eksempel være at stå op i god tid, selvom det er svært, og spise en sund og lækker morgenmad, læse nyhederne og gøre dig klar til dagens små udfordringer.

Hvad angår at fylde sin fritid efter arbejde eller studie, handler det egentlig bare om at gøre de ting, der gør dig glad, og ikke de ting, som man føler er populære eller som andre værdsætter højt. Download spil online med god samvittighed, hvis det at spille gør dig glad. Brug tid på at læse bøger, hvis du ser værdi i det osv. Sørg dog for ikke at alt for lang tid foran en skærm, da det er bevist, at for lang tid foran en skærm ofte resulterer i en dårlig søvnrytme.

Den ovenstående vejledning er bestemt ikke et opråb til, at du skal droppe alle sociale medier og ikke må leve livet med rejser og sjove oplevelser. Det handler egentlig bare om at være opmærksom på, at der ikke er nogen hvis liv altid er en dans på roser, og det i sig selv er okay, samt at finde en balance i sin hverdag som alt andet i livet.

 

 

Relaterede artikler efter områdeForventninger og tilfredshed