Hvorfor øget kropsbevidsthed?

Vores moderne tid lægger op til, at det meste foregår på tankeplan. Vi skal være overskudsagtige, have fart på og hele tiden være et skridt foran for at være med i "den vestlige verdens klub".

Heldigvis er der nye tider på vej. Vi er ved at få øjnene op i forhold til, at der er mere i livet, end bare tanker og materielle goder. Der er en krop og der er en sjæl, eller om man vil en indre kerne af noget ægte og dybere. Vi er ved at forstå, at vi uden balance i krop, tanker og ånd kun lever halvt og kun lever et liv på overfladen. For mig er et sådan liv, et fattigt liv.

Inde i min kerne findes en stemme, som vokser sig større og større fra dag til dag. Når jeg lytter opmærksomt, kan jeg høre den sige: "Du skal leve!". Når jeg i perioder har meget travlt og netop har glemt at trække vejret helt ned i maven og mærke min krop, så nøjes den ikke med at sige det, nej, den råber budskabet op til mig, så det bliver en brat opvågning og jeg finder tilbage på den rette sti.

Inden vi rigtigt kan leve og trække vejret frit, skal vi allerførst lære at fjerne fokus fra hovedet, skrue ned for tankerne og begynde at mærke kroppen igen.

Hvordan gør vi så det?

Mange veje fører til kroppen. Her er exempler på behandlinger, som hjælper til øget kropsbevidsthed: Massageterapi, zoneterapi, meditation, motion, dans, energiarbejde og healing. Der er flere metoder og det er en subjektiv vurdering hvad der virker for den enkelte. Afgørende er det dog, at der i alle behandlinger arbejdes i dybden, så der bliver plads til forløsning og aha oplevelser (også de mindre af slagsen)

I kroppen bor indsigter og fortrængte oplevelser, som vi kommer i kontakt med når vi beslutter os for, og samler os mod til endelig at begynde at lytte til, hvad vores krop (og for så vidt også vores følelser og sjælskerne) har at sige. Jeg oplever, at når jeg tør lytte til mine kropsfornemmelser følger alt andet med.  

Når du virkelig lytter til din krop, hvad fortæller den dig så?

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sandt og smukt skrevet,- Yasmina ! Kh Jane www.conceptmassage.dk
Hvorfor øget kropsbevidsthed, et liv på overfladen, krop VS tanker, nye tider, vi skal leve