The Work of Byron Katie med Nayano

Karma i nyt lys. Vækker ordet karma angst eller ubehag i dig?

Jeg har tænkt meget over hvad KARMA er og lyttet til mange, forskellige udlægninger. Jeg har fundet meget godt, også meget, der ikke kun sammenligner det med dommedag. Trods det, finder jeg alligevel store eller små basuner der trutter: Gør dette! Eller: Gør ikke dette! Som om der er et mål, ude i fremtiden.

Hvis nu karma er lig med den virkelighed vi står i, lige nu. Og at den virkelighed er skabt af de tanker, vi tror på? Så er karma jo det, som lige nu adskiller os fra vores nærvær i livet og den virkelighed vi står i.
Ja, fra hele glæden og fornøjelsen ved at være til. Fra at være her på jorden for at "take the currigulum" her i vores "earth school".

Byron Katie, som fandt på The Work, er et levende eksempel. Hun havde ingen spirituel baggrund. Hun var indlagt på et behandlingssted fordi hun var psykisk helt ude i tovene og havde tyrraniseret sine omgivelser, med de tanker hun troede på, - så meget at de selv de, på behandlingsstedet ikke kunne holde hende ud. Hun var kommet så langt ud, at et eller andet må have givet slip og hun vågnede op næste morgen med et rent og klart sind. Ud af dette kom The Work, den kendte metode med 4 spørgsmål man kan stille til sin tankegang.

Altså, hvis karma ikke er andet og mere end afstanden mellem den virkelighed vi står i lige nu, og så de tanker, vi tænker om den virkelighed,- så er det da gode nyheder, ikke? For de tanker kan undersøges ved denne "self-inquiry" metode. Og karma er ikke noget der står og venter og tikker -tik tak- og lægger til og trækker fra!

Byron Katie plejer at sige: Du skaber dit eget liv! JA, med de tanker, du tror på. Ikke med ønsketænkning eller andre, smarte metoder.

Hvis du ikke bryder dig om den virkelighed, så er den dit karma her og nu! - Men heldigvis kan vejen hjem være ganske kort, med 4 spørgsmål og en vend-det-om-proces.

Ud fra dette, tænker jeg at det ser således ud:

God karma = Du er tilfreds og glad, ser dig omkring og er i dit center. Ingen meninger om hvad andre skulle eller burde eller om hvordan det ser ud. Det bare ER. Og du er fri til at deltage.

Falsk god karma = Når du fex har fået jobbet/taget eksamen/modtaget roserne og du ser dig selv igennem de andres øjne. Du er ude "i deres sager" og ikke i dit center.

Dårligt karma= Du er stresset, måske du er blevet fyret eller noget lignende og har tanker om at det er uretfærdigt, forkert, dårligt osv. Du ser dig selv fra dit ego, ikke dit center. Er ude i de andre og vogter dig og dit.

Falsk, dårligt karma= Når du blir fyret og tænker: Jeg er ikke god nok, jeg har ikke gjort nok ved det og derfor blir jeg fyret. De andre er bedre end mig. Du trækker dig ind i dig selv. Et hemmeligt sted, måske i maven eller i halsen. Ikke i dit center! Og alle de gange hvor du tænker: Dette burde ikke ske, ikke for mig! Der er noget galt med mig!

Såkaldt dårligt karma, kan altsammen undersøges med The Works 4 spørgsmål, min yndlings meditation!
Såkaldt dårligt karma bliver, når det undersøges med The Work, til guldet, og Inquiry/undersøgelsen er den alkymiske proces, ilden!

 
Tak fordi du læste med, det var mit livs første blog:)

__________________________

The Work of Byron Katie med Nayano Skaaning
Web: http://thework.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Er karma det, vi tror det er? Læs mere