Vidste du at setbacks kan være din bedste læremester?

De fleste går ikke igennem livet uden at få et par knubs på vejen.

Det kan være en skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom, stress, økonomiske vanskeligheder, afhængighed eller egne børn, der kan være udfordret på forskellige måder.

At nå dertil, hvor alt virker håbløs eller uoverskuelig, er ikke et rart sted at være. Samtidigt er det heller ikke det værste sted at være, for har du styrken til at erkende, at situationen ikke er holdbar og, at der skal ske noget andet, er du på rette spor.

I første omgang handler det om at erkende den situation man står i. For langt de fleste, skal man igennem en sorgproces for at hele de følelsesmæssige sår. De skal helst heles på en sådan måde, at de ikke efterlader permanente ar.

Herefter er det bedst lige at reflektere over situationen, og prøve at finde guldet som ligger i den oplevelse. For det er netop guldet som nøglen til fremtidige strategier og succes.

Jeg synes, at det er ret tydeligt når jeg løber ind i en person med følelsesmæssige bagage på den negative måde. Vedkommende har slet ikke lyst til at se virkeligheden i øjnene, og erkende sin egen andel af situationen. Ofte synes jeg også, at personen bruger oceaner af tid på, at bebrejde omverden for situationen. I anklagerne ligger der også et ønske om, at noget udefra skal komme og redde dem.

Det synes jeg er synd, for personen går tydeligvis rundt og lider og hænger fast i situationen. I stedet for at skabe nye veje og muligheder, går personen glip af alt det fantastiske der sker lige her og nu. Personen overser de nye døre som åbne sig lige for øjnene af dem.
 

Venlig hilsen
Zoë 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom, stress - de fleste går ikke igennem livet uden at få et par knubs på vejen.