Livet er en evig proces - hvor vil du gerne hen?

Er terapeuter sådan nogle, der har fuldstændig styr på sig selv og deres liv? 

NEJ, men vi er givetvis nogle af dem, der er mest bevidste om, at livet er en konstant proces, og at vi aldrig stopper med at udvikle os. Vi ved, at det kan føles som om, vi har styr på det hele det ene øjeblik, for i det næste øjeblik at blive mindet om, at der fortsat er noget, vi må arbejde med. 

Via min uddannelse til pædagog, krop- og gestaltterapeut og igangværende uddannelse til Shadow Facilitator (Skygge Coach), opdager jeg igen og igen, at jeg bliver påvirket af ting, situationer og mennesker, fordi jeg lever livet og tager det ind, jeg møder på min vej. 
Noget bevæger sig blot forbi som skyer på himmelen, imens andet bliver hængende over hovedet på mig, og gør mig opmærksom på, at her er noget, som jeg skal kigge på og blive klogere af. 

Men jeg fornemmer ofte, hos mennesker, jeg møder første gang, at de har en forestilling om, at jeg er sådan en, der har fuldstændig styr på mit liv, mine følelser, tanker og adfærd, og sådan er det ikke. 
Jeg fornemmer, at nogen trækker sig tilbage og hellere vil tale om noget andet - gerne mit job som pædagog - imens andre synes, at det er spændende og dernæst begynder at tale med mig om ret personlige ting, i håbet om, at jeg lige kan løse livets gåder for dem. 

Jeg har IKKE styr på alt, men jeg er meget bevidst om, hvad der sker i mig og hvordan jeg skal arbejde videre med det. 
Jeg er i gang med uddannelsen til Shadow Facilitator, og her arbejder jeg dagligt med mine skygger. Jeg får også kontakt med skygger som kunstig, hysterisk, vred, sårbar, svag, taber osv, og må sande, at sådan er jeg også... men det er ikke alt, hvad jeg er. Jeg er SÅ meget forskelligt, men jeg kan være det i situationer, hvor jeg er presset, usikker eller noget helt andet. Vi er ikke enten-eller, men derimod både-og. Vi rummer det hele, og det er en gave. En gave fordi, hvis vi rummer alle sider af os selv - både de fantastiske og storslåede samt de mørke og svære - så bliver vi også mere rummelige overfor andre. 

Mit arbejde og min igangværende uddannelse minder mig virkelig om, at livet er en proces, og der dukker hele tiden noget op, som jeg kan lære mere af og blive klogere på. Jeg tror aldrig, at det stopper, men det skifter karakter, og efterhånden bliver det lettere. 

Jeg elsker det faktum, at livet er en konstant proces, for jeg er nysgerrig og elsker at lære nyt, og det er der rig mulighed for, hvis vi bare lever livet. 

Så hvis livet er en proces, og en del af livet, handler om at lære nyt - om dig selv, livet og mennesker generelt - hvad vil du så gerne lære og hvor vil du gerne hen? Med bevidsthed og opmærksomhed, tror jeg på, at du kan skabe den bevægelse, der skal til, hvis du samtidig også ønsker at handle og føre dine erkendelser ud i livet. 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Livet handler om at lære nyt - hvor vil du gerne hen? Læs mere