Styrk dit selvværd - find modet til at være sårbar

At kunne sige "Her er jeg" uden skam, undskyldninger, mindreværd eller frygt har for mig været en fortløbende proces igennem de sidste mange år. 

Jeg oplever, at rigtig mange mennesker har et lavt selvværd og lider af mindreværd fordi de konstant sammenligner sig med andre. De føler aldrig, at de er gode nok, værd at elske eller interessante nok. Og sådan har det også været for mig lige så længe, jeg kan huske. 

For cirka tre år siden gik jeg ind i et meget bevidst arbejde med, at styrke mit selvværd og nå dertil, hvor jeg med åbent hjerte kunne sige, at jeg elsker mig selv. Der er jeg nu! 
Det betyder ikke, at jeg ikke har problemer og sider ved mig selv, jeg skal arbejde med, men det betyder, at jeg anerkender mig selv, accepterer, at jeg begår fejl og at jeg føler, at jeg er god nok præcis, som jeg er. 

At elske mig selv, har givet mig modet til at møde verden, vise hvem jeg er og stå ved mig selv. Jeg frygter stort set aldrig, hvad andre måtte tænke om mig, fordi jeg har en indre følelse af, at jeg er værdifuld som jeg er. 

Selvværd giver modet til at være sårbar - og at være sårbar betyder for mig, at jeg tør vise, hvem jeg er uden masker eller forsøg på at gøre mig selv bedre eller anderledes. 

Jeg er nået hertil ved at have en konstant bevidsthed omkring mine følelser, tanker og adfærd. Det vi tænker, føler og gør, siger nemlig rigtig meget om, hvordan vi har det med os selv og andre. Jeg opdagede, at jeg aldrig følte, at jeg var god nok og at jeg dermed konstant måtte forsøge at gøre mig selv bedre. Men bedre end hvad? Det, det i virkeligheden handlede om, var, at jeg skulle blive MIG. Forstå mig selv og lære mig selv at kende - mærke, hvad jeg havde lyst til og hvad jeg kunne lide. 

Hvordan er jeg kommet hertil? 

Jeg gik i gang med min personlige udvikling, ved at tage uddannelsen til krop- og gestaltterapeut - ikke bare for at kunne hjælpe andre, men i høj grad også for, at kunne hjælpe mig selv. Og jeg følte mig da heller ikke klar til, at gøre noget for andre, da jeg var færdig med uddannelsen - der var mere arbejde at gøre med mig selv. 

Sideløbende praktiserede jeg Taknemmelighed - jeg satte fokus på alle de ting ved mig selv og mit liv, som var gode og som jeg virkelig var glad for. Dette fokus skabte mere af netop dette, fordi jeg åbnede mig for det. 

Senere hen begyndte jeg at arbejde med skyggearbejde, og her opdagede jeg, at alt hvad jeg fordømte eller misundte hos andre, var mit eget og ikke deres. Det er så nemt at projicere det grimme eller fantastiske over på andre, når ikke vi kan se os selv, som vi virkelig er. Med skyggearbejdet får jeg et dybere indblik i mig selv, og jeg bliver mere rummelig og anerkendende overfor andre. 

At jeg er kommet sikkert i land med min proces, forstod jeg først virkelig i går morges, da jeg glad og lykkelig sad i min sofa og tænkte på den foregående aften sammen med en veninde og hendes veninder. Min fortælling om mig selv har lydt, at jeg ikke er god til at møde nye mennesker og at det dræner mig. 
Jeg opdagede, at jeg var god til at møde dem, være mig selv og nyde det skønne samvær. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er fordi, jeg har et sundere selvværd i dag, end jeg havde for blot et par år siden. 

Jeg er i gang med at lave en ny fortælling om mig selv, som har flere nuancer end før. Nu er jeg også en kvinde, der kan nyde socialt samvær med mennesker, jeg ikke kender. Det behøver ikke at dræne mig - det kan faktisk også fylde mig op. 

Jeg tvivler ikke et sekund på, at alle kan opnå et sundt selvværd og turde være sårbar. Hvis jeg kan, så kan alle! Det er ikke noget, der kommer fra den ene dag til den anden, men det ER muligt, og jeg elsker, at jeg kan være med til at skabe denne mulighed via min terapi og nu også snart skyggearbejde, som jeg skal i gang med at uddanne mig til fra næste uge. 

At jeg kan støtte og hjælpe andre mennesker i deres udvikling, tilskriver jeg det faktum, at jeg har gået vejen selv og fortsat bevæger mig på den. Livet er en lang proces, hvor vi har mulighed for at udvikle os hele tiden - det stopper aldrig. Det er noget af det smukke og fantastiske ved at leve - jeg er nysgerrig og vil hele tiden gerne lære mere. 

Styrk dit selvværd - find modet til at være sårbar - træd ud i dit strålende lys. 

Henriette - ud i lyset. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Styrk dit selvværd - find modet til at være sårbar. Læs mere på Levlykkeligt.dk