Fortæl en ny historie og sæt dig selv fri

Vi har mange muligheder, når det handler om, hvilken historie vi fortæller OM os selv TIL os selv (og nogle gange også andre). 

Hvilken historie fortæller du om dig selv? 

Er det... Jeg er sådan en, der ikke kan finde ud af at passe på mig selv; Jeg får aldrig succes som selvstændig; Jeg er ikke en god mor; Jeg får aldrig et forhold til at fungere, for min far/mor forlod os, da jeg var lille; Jeg er sådan en, der har brug for tryghed, forudsigelighed og.... 

Der er mange muligheder! 

Men har du taget bevidst stilling til, om det er den historie, du har lyst til at fortælle, og om den fastholder dig i et negativt mønster eller hjælper dig til at leve det liv, der giver mening for dig? 

Ofte rummer vores historie om os selv, et væld af overbevisninger som det er afgørende, at vi gør op med, hvis vi ønsker at skrive en ny historie. 

Reflektér ærligt over: Hvad er det, jeg fortæller om mig selv - både overfor mig selv, men også i mødet med andre mennesker? 

Spørg dernæst dig selv: Er min historie god for mig, eller hæmmer den mig i forhold til at leve et liv, som giver mig glæde og mening? 

Og spørg så: Hvad ønsker jeg at tilføje til min historie om mig selv?

Jo mere bevidst du bliver om, hvad du fortæller dig selv og andre om, hvem du er og hvad du kan, jo større chance har du for at få succes med at skabe en ny histore. For det vigtige at vide om en historie er, at den netop KUN er en historie - og dermed ikke den eviggyldige sandhed om dig. Vi har det med at sige det samme igen og igen, og dermed bliver vi alt for ensidige i vores fokus på os selv og dermed også vores evner, kompetencer og muligheder. 

Vores historie om os selv, rummer ofte kun en vinkel på, hvem vi er, men der er plads til mange nuancer og vinkler på, hvem du er. 

Når du har fundet frem til, hvilke nye fortællinger, du ønsker at fortælle om dig selv, er det vigtigt, at du begynder at handle på det. Dvs. at du skal handle med udgangspunkt i dit nye syn på dig selv og det, du ønsker for dig. 

Spørg dig selv: Hvad kan jeg gøre, som viser mig, at jeg også er... (fx en kærlig mor, kompetent, dygtig, en god kæreste osv.)? 

Det er her, det kan blive svært, for det vi kender, føles trygt og rart - også selvom det ikke umiddelbart er godt for os - og alt det nye vil, føles utrygt og til tider angstprovokerende. Vi ved, hvad vi har, men vi ved ikke, hvad vi får!

Hvis du virkelig ønsker at bringe flere nuancer og facetter ind i din fortælling om dig selv, er du nødt til at bringe handling til din nye bevidsthed om dig selv.

Jeg udfordrer konstant mine fortællinger om mig selv, og ofte får jeg nye erkendelser, som jeg aldrig ville have troet mulig. 

Igennem noget tid har jeg netop arbejdet med en indgroet og begrænsende historie om mig selv, som lyder noget i stil med, at jeg er sådan én, der har brug for meget hvile og tid for mig selv, og som derfor ikke kan klare en alt for travl kalender. 

Lige nu oplever jeg, at det faktisk KAN være anderledes - jeg har bare bildt mig selv ind, at det kunne jeg ikke, og derfor har jeg fastholdt mig selv i et mønster, som beviste netop det, jeg fortalte om mig selv. 

Jeg har mere travlt end nogensinde - jeg arbejder 36,5 timer om ugen som pædagog, jeg tilbyder terapi, jeg er i gang med et kursusforløb via jobbet og en uddannelse til Shadow Facilitator og jeg er blevet midlertidig tillidsmand på jobbet. Der er rigeligt at se til, men jeg NYDER det. Who would have thought? Jeg har bevist for mig selv, at der er flere nuancer i min historie om mig selv - det betyder ikke, at alt ved den gamle er forkert, det betyder bare, at noget andet OGSÅ er sandt. 

Når du begynder at fortælle en ny historie om dig selv, har du mulighed for at sætte dig selv fri. 
Og DET føles godt. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
En god kæreste eller god mor? Fortæl en ny historie og sæt dig selv fri. Læs mere