Livsglæde og dans

LIVSGLÆDE OG DANS Når jeg tænker tilbage til da jeg startede som 5 årig til dans, så er det med minder om en tid fyldt med, glæde,leg,musik,kropsbevidsthed,grineflip og ja disciplin og pli (noget vi mangler en del af idag). Derfor glæder det mig langt ind i sjælen når vi igen i år kan se vild med dans:-) Hvad er det der får en bokser, en politiker, en kulturminister, en kuglestøder til at stille op? Hvordan kan det være, at selv den mest hårdnakkede skeptiker må finde smilet frem og erkende, at han/hun ikke kan lade være med at føle sig som et lille barn indeni som bobler af glæde, ja endda græder af glæde, også lidt af smerte;-) og at de siger de oplever dybere følelser som for længst er blevet pakket væk og glemt!

Der er en jernvilje til at ville lærer alle trin, en motivation der giver styrke i både sjæl og krop, mentalt overskud som giver ny energi. Endorfiner siger vi i fagsproget men helt ærligt. Det er mere end det. Det er også minder og følelser om at være fri, fri af begrænsninger,fordomme,travlhed/stress eller sygdomme - jeg ved det fra mig selv. Tænk bare over hvor robotagtig vores hverdag kan være med faste rutiner osv og på sin vis er det jo fint MEN det vigtigste er da at vi husker at glædes. Glædes over livet som absolut er en gave. Glædes over hvor mange muligheder vi har og selv kan skabe, huske på hvad vi kan og hvad vi udretter hver dag! Det kaldes livsglæde. Det bringer livsmod!

Når jeg danser findes ingen sygdomme,ingen begrænsninger. Jeg griner/græder både udenpå og indeni, for jeg ER FRI. Jeg har fået visdom med i både krop og sjæl. Visdom af ord,følelser og tanker, jeg kan altid finde frem uanset i hvilken situation jeg er endt i. Som min danseinstruktør sagde, når I danser så fortæller I med krop og sjæl hvor livsglade I er. Dans dig glad, om det er med selvlærte John Travolta trin,Kevin Bacon footloose trin eller den gode gamle twist - Bare dans når du trænger til et godt grin som går gennem krop og sjæl.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Livsglæde og dans