Yngre mænd og ældre kvinder – trend eller tabu?

Kære venner på levlykkeligt.dk,

På lørdag kl. 20 er der DR2 Temaaften om yngre mænd og ældre kvinder i parforhold. I programmet taler jeg og andre om glæderne og fordommene ved at være en yngre mand i parforhold med en ældre kvinde.

Jeg fortæller både om mine egne personlige erfaringer og glæder med det... og jeg fortæller om de myter og fordomme man kan støde på hvis man er i sådan et forhold. For eksempel:

”Alderisme” – myten om at folk i en bestemt aldersgruppe er på en bestemt måde og anderledes end folk i en anden aldersgruppe.

Yngre mænd er umodne.

Der er noget perverst eller incestuøst ved at en yngre mand er i et forhold med en meget ældre kvinde.

Ældre kvinder er ikke så attraktive (for eksempel, fordi de ikke længere er så ”faste” i det).

Det er den ældre kvinde der er den dominerende og initiativtagende i forholdet (fordi hun er ældre).

Det er okay hvis en ældre mand er i forhold med en yngre kvinde, men ikke okay hvis en ældre kvinde er i forhold med en yngre mand (fordi?)...

Det er en ny trend at ældre kvinder og yngre mænd finder sammen (Er det sandt? Hvor mange par kender du i din omgangskreds hvor kvinden er meget ældre end manden? Og hvis du kender et sådant par, er de så sammen fordi det er en trend eller fordi de elsker hinanden og nyder hinandens selskab?).

Og meget mere.

Du kan se programmet nu på lørdag den 17. april kl. 20 på DR2 Temaaften. Klik her for at læse mere om programmet.

Kærlig hilsen og god ”mythbusting”
Tim

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Tim. Dejligt, du tager fat på dette emne. Men er fænomenet efterhånden ikke alment accepteret her i Danmark? Prøv at se på officielle parforhold som f.eks. grevinde Alexandras og Pernille Aalunds. Selv i det bonerte USA er der indtil nu afholdt to "Cougar Cruise"-krydstogter. Jeg finder overhovedet ikke noget perverst ved mine jævnaldrende veninders unge kærester - jeg synes bare, det må være lidt svært med den store aldersforskel indimellem ... man kan jo ikke engang snakke om VM i Mexico ;-)
Hej kornblomst Jeg kender ikke et eneste par hvor kvinden er meget ældre end manden (og nu taler jeg ikke om 5-6 år ældre, men 10-15 år ældre eller mere). Forleden lavede jeg en lille rundspørge blandt vennerne og veninderne - og forbavsende mange var afvisende ved tanken. Og mange havde også rigtig mange fordomme omkring det. Så selv om det godt kan være at det er mere accepteret i dag, er der meget få der er i sådan et forhold... Og bare det at medierne gør så meget ud af at Alexandra eller Pernille har en yngre kæreste viser jo i sig selv at det er noget som mange stadig... hvad? Synes er usædvanligt? Godt kunne tænke sig? Undrer sig over? KH Tim
Selvom det er længe siden indlægget er skrevet, er jeg glad for at læse det. Har netop mødt en 13 år yngre mand. For bare et par år siden havde jeg sikkert ret hurtigt viklet mig ud af det. Nu har vi i stedet for mødt hinanden 5 gange og har planer om at tage afsted på en weekendtur sammen. Altså muligheden for virkeligt at finde ud af om vi nyder hinandens selskab. Kh.
Yngre mænd og ældre kvinder – trend eller tabu?