Vær en bedrager - og scor en kæreste

Hvis du har set dig lidt omkring i det voksende hav af bøger, magasiner og artikler der efterhånden findes om sex og dating og parforhold, har du måske også bemærket at mange af dem er fyldt med gode råd og ”scoretricks” til hvordan du skal opføre dig, tale, klæde dig, behandle den anden, og meget mere – så du kan ”score” hende eller ham.


Men hvis du ser nærmere på hvad mange af disse velmenende råd og scoretricks i virkeligheden siger, så siger de faktisk noget i stil med: Lad være med at være dig selv. Vær en bedrager. Prøv at imponere den anden med et falsk image. Og så vil du score (få sex, få en kæreste, finde kærligheden, blive elsket).


Og med sådan et udgangspunkt er der så noget at sige til at så mange af os har det svært med dating og parforhold og kærlighed? For en sådan strategi holder jo aldrig i længden (hvis den da overhovedet holder selv i det korte løb). For før eller siden finder din date eller din partner jo alligevel ud af hvem du virkelig er.


Og hvis du på mirakuløs vis skulle formå at holde spillet kørende i lang tid og din udkårne endelig en dag siger: ”Jeg elsker dig” ... Hvem er det så lige hun eller han elsker? Det kan i hvert fald ikke være dig din partner elsker. Men det falske image du startede jeres forhold med og som du nu bruger rigtig meget energi på at forsøge at opretholde.

 

Og hvor fedt er det lige? Det svarer vitterlig til at påtage dig en anden persons identitet og så få at vide at din kæreste elsker den person du udgiver dig for at være.Man kan også vende det om og sige: Hvor fedt synes du lige selv det er at gå på date med en som ikke er sig selv, men prøver at manipulere dig til at kunne lide hende eller ham ved hjælp af alle mulige scoretricks og mand/kvinde myter som hun eller han har læst sig til i en eller anden selvhjælpsbog eller scoreartikel?Det er ikke særlig fedt vel!Og i hvert fald ikke kærlighed. Hverken over for dig selv eller den anden. For ærlighed og kærlighed går hånd i hånd.Når du er dig selv kan du aldrig tabe. For hvis du er dig selv og personen ikke er interesseret i dig som du er – jamen så er det jo fint og så er det afklaret. Så har du sparet dig selv for at være sammen med en der ikke kan lide dig som du er. Og hvis du er dig selv og personen er interesseret i dig som du er – jamen så er det jo også fint. Når du er dig selv kan du kun vinde, lige meget hvordan den anden reagerer.Så hvis det er kærlighed du søger, så glem alt om scoretricks og manipulation – og vær dig selv. Det kommer du længst med. Også i starten.

Tim Ray.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Hej Tim

Kan kun stemme bifaldende i.

Til det der med at partneren før eller siden finder ud af hvem man er,  får jeg lyst til at sige: forhåbentlig ikke.

Hør Tove Ditlevsens tanker om det at søge at forstå sin elskede.

kh Søren

Hej Søren,

Det er rigtigt at vi i sidste ende aldrig kan forstå vores elskede (det er svært nok bare at forstå os selv!) - og det er der jo også noget sundt og smukt ved.

Men derfra til at påtage sig diverse attituder for at få den anden til at falde for os ...

Stay funky
Tim

Vær en bedrager - og scor en kæreste