Ringenes Herre går til Tolv Trins møde

Hvad ville der ske hvis Gollum, Gandalf, Frodo, Aragorn og de andre gæve gutter og gutinder i Ringenes Herre gik til Tolv Trins møde (for eksempel ACA – Voksne Børn af alkoholikere og andre dysfunktionelle familier)? Her er mit bud ...

Elrond: Mit navn er Elrond. Jeg er Voksen Barn.

Gruppen: Hej Elrond!

Elrond: Jeg vil gerne byde velkommen til ACA møde i Kløvedal, mandag den 25. oktober år 3018 i Den Tredje Alder. Det er i dag den 4. mandag i måneden og dagens emne er: ”Hvad skal vi gøre med Ringen?”. Vi starter med en kort præsentationsrunde, hvor vi introducerer os selv ved fornavn og kort fortæller hvordan vi har det lige nu og ikke nødvendigvis hvorfor. Gollum, vil du starte?

Gollum: Ja. Jeg hedder Gollum. Jeg er Voksen Barn og Ring-afhængig.

Gruppen: Hej Gollum!

Gollum: Lige nu har jeg det ad helvedes til. Jeg har rigtig meget Ring-afhængighed. Jeg tænker på Ringen hele tiden, jeg vil have den, det er min, min Ring, min Dyrebare! Og så føler jeg også rigtig meget vrede for tiden. Især mod de lumske, snu hobbitter der har taget min Ring, jeg hader dem, de er tyve og røvere, de har taget min Ring, min Dyrebare! Tak fra mig.

Gruppen: Tak Gollum!

Gandalf: Jeg hedder Gandalf. Jeg er Voksen Barn og Troldmand.

Gruppen: Hej Gandalf!

Gandalf: Jeg har været i programmet i 2.-3.000 år nu. Og jeg vil bare sige at jeg har det fantastisk. Programmet det virker. Selv om hele Midgård er ved at gå under så har jeg sindsro. Det er min Højere Magt der styrer showet. Så kom tilbage – det virker. Tak fra mig.

Gruppen: Tak Gandalf!

Frodo: Jeg hedder Frodo. Jeg er Voksen Barn og Hobbit og mere og mere Ring-afhængig.

Gruppen: Hej Frodo!

Frodo: Puha, lige nu har det jeg rigtig svært. Jeg går og kæmper med noget enorm overansvarlighed for tiden. Jeg føler virkelig at hele Midgårds skæbne ligger på mine skuldre. I sidste uge forsvandt min sponsor Gandalf og jeg kunne ikke få fat i nogle af de andre i Gruppen. Jeg havde bare så meget lyst til at tage Ringen på og forsvinde fra det hele. Det gjorde jeg så, men det gjorde bare det hele værre. Heldigvis mødte jeg en som har været i programmet i mange år, som hjalp mig med at komme på rette kurs igen. Men jeg synes godt nok det er svært for tiden. Tak fra mig.

Gruppen: Tak Frodo!

Aragorn: Jeg hedder Aragorn. Jeg er Voksen Barn og Kongesøn.

Gruppen: Hej Aragorn!

Aragorn: Tak for det delte og velkommen til de nye. Jeg synes det er svært for tiden. Jeg har levet i isolation i vildmarken uden at vise hvem jeg virkelig er næsten hele mit liv. Og nu bliver jeg pludselig bedt om at vise mere af hvem jeg virkelig er, og det kan altså godt være rimelig udfordrende nogen gange. Lige nu har jeg bare mest lyst til at gå tilbage i isolation i vildmarken, gemme mig under en kappe. Og så kæmper jeg også med rigtig meget præstationsangst, kan jeg nu leve op til alle de ting verden forventer af mig? Men jeg bruger trinene, taler med min sponsor og har tillid til at min Højere Magt har styr på tingene. Og så giver Sindsro bønnen giver mig mod til at prøve at ændre de ting jeg kan. Tak fra mig.

Gruppen: Tak Aragorn!

Elrond: Mit navn er Elrond. Jeg er Voksen Barn.

Gruppen: Hej Elrond!

Elrond: Tusind tak for det delte, det er der rigtig meget helbredelse i. Vi er nu kommet til dagens emne, som er: ”Hvad skal vi gøre med Ringen?” Tak fra mig.

Gruppen: Tak Elrond!

Gollum: Mit navn er Gollum. Jeg er Voksen Barn. Jeg synes vi skal tage Ringen og bruge den selv. Eller rettere sagt, jeg vil bruge den selv. Jeg burde nemlig have den! Den er nemlig min, min Dyrebare! Tak fra mig.

Gruppen: Tak Gollum!

Gandalf: Mit navn er Gandalf. Jeg er Voksen Barn. Det synes jeg er en rigtig dårlig ide. Så ender vi bare som Sauron, De Sorte Ryttere og alle de andre afhængige og dysfunktionelle. Nej, jeg synes vi skal give Ringen til vores Højere Magt og smide den i Dommedagsbjerget. Tak fra mig.

Gruppen: Tak Gandalf!

Aragorn: Mit navn er Aragorn. Jeg er Voksen Barn. Det synes jeg også er en rigtig god idé. Men spørgsmålet er hvem der skal gøre det? Tak fra mig.

Gruppen: Tak Aragorn!

Frodo: Mit navn er Frodo. Jeg er Voksen Barn. Jeg skal nok tage Ringen. Selv om jeg ikke kender vejen. Og jeg føler mig meget alene. Tak fra mig.

Gruppen: Tak Frodo!

Elrond: Mit navn er Elrond. Jeg er Voksen Barn. Se dig omkring, Frodo, og du vil se at du ikke er alene. Elvere, dværge, mennesker, hobbiter og andre Voksne Børn. Sammen kan vi gøre det, vi ikke kunne gøre alene ...

Frodo: ... Der er ikke længere en følelse af håbløshed ...

Aragorn: ... Vi behøver ikke længere være afhængige af vores ustabile viljekraft ...

Gandalf: ... Vi er sammen nu ...

Gruppen: ... Og rækker vore hænder ud efter kraft og styrke større end vores ...

Elrond: Hvad med dig, Gollum? Skal du ikke med på eventyr?

Gollum: Okay, jeg er med. Men det bliver kun en dag ad gangen!

 

Tim Ray
Forfatter, underviser og facilitator
www.beamteam.com

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ringenes Herre går til Tolv Trins møde