Godt jeg ikke er kvinde!

En aften for ikke så længe siden spiste jeg middag med en af mine ekskærester. Snakken faldt (som den jo ofte gør!) på mænd, kvinder og parforhold... Og på et tidspunkt røg det pludselig ud af mig, ”Jeg har altså virkelig medlidenhed med jer kvinder! For jeg kan stort set ikke komme på en eneste mand som jeg ville have lyst til at være i et parforhold med hvis jeg var kvinde!”

Og det var virkelig sandt. Da jeg sad og talte med min eks om kvinder og mænd slog det mig pludselig at næsten alle de mænd jeg kender eller kunne komme i tanke om simpelthen er så ubevidste, usikre, overfladiske, fuldstændig ude af kontakt med deres indre, og dårlige til at kommunikere med sig selv og andre (for nu bare at sige en smule om hvor fortabte de fleste mænd er)! 

Neanderthalere i jakkesæt! 

Små drenge i voksne mænds kroppe!

Godt nok er de fleste kvinder heller ikke særlig bevidste – men mændene, de tager altså prisen!

Kort tid efter middagen med min eks så jeg et afsnit af den amerikanske TV-serie ”The L Word”, om lesbiske kvinders (kærligheds)liv i Los Angeles. På et tidspunkt siger en af kvinderne (som er biseksuel og ikke har haft så meget held med kvinderne her på det sidste) at hun er blevet så desperat at hun kraftigt overvejer at se sig om efter en mand i stedet for.

Til det udbryder alle hendes lesbiske veninder forfærdede i kor: ”Det mener du vel ikke!? Mænd er simpelthen så kedelige!”

Og der er altså noget om det som vores kære lesbiske veninder siger. For vores kollektive overbevisninger om hvad det vil sige at være en rigtig mand er simpelthen så begrænsende og konsekvenserne af disse overbevisninger er ofte så ulykkelige (og kedelige!) – at jeg nogle gange undrer mig over hvad I kvinder ser i os mænd? (Altså bortset fra at vi har den dersens ting mellem benene, men det kan man da altid ordne med en dildo...)

Ja... godt jeg ikke er kvinde!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det er jeg da også glad for du ikke er! Er ellers helt vildt uenig. Synes der er masser af skønne og spændende mænd i denne verden. Forskellen på mænd og kvinder er jo netop det interessante. Det som er SÅ lokkende at udforske. Vi ses. blog.katrineaxholm.dk
Ha ha... det er jo et valg mellem pest eller kolera... at være en dum mand eller en stakkels kvinde der skal belemres med en dum mand :-) Du siger at mænd og kvinder er forskellige... Er det sandt? Hvordan er mænd og kvinder forskellige? Har søgt efter de såkaldte forskelle på mænd og kvinder i årevis og har stadig væk ikke fundet en eneste (altså bortset selvfølgelig fra de fysiske)... Knus, Tim
Naturligvis er mænd og kvinder forskellige. Ikke kun på det fysiske plan men også på det psykiske plan. Et eller andet gør jo, at de har lyst at lægge sig ned og sprede benene for artens forøgelse. med venlig hilsen Steen ps. Og det kan ikke klares med en dildo!
Hvordan er mænd og kvinder forskellige psykisk?
Som jeg skriver, har de lysten til at lægge sig ned og sprede benene for artens forøgelse. Jeg bedømmer det da til at være psykisk betinget. med venlig hilsen Steen
Kære Tim :) Jeg kan da godt forstå din vilrede og din skuffelse, hvis du udelukkende ser at kvinder og mænd er ens. Det er de absolut ikke, og skal heller ikke være. De kommer simpelthen for to forskellige planeter med hver deres behov, og kan du så se at finde kærligheden frem til dit eget køn og få set hvilke skønne forskelligheder der naturligvis er. Få set din egen eneståenhed i dit mandlig køn. Hvis vi prøver at være ens, så opstår "fejlen" og vi vil bestemt skuffe hinanden igen og igen. Indse og accepter at vi nu engang er forskellige. Nyd det og glæde dig over dig selv og alle de andre dejlige mænd i verden. De to køn mødes jo netop ved accept af forskelligehederne og kan du ikke se at de er der, kan det muligvis være fordi du som mand har et behov for at gøre kvinder glade, og dermed fejlagtigt har troet at du skulle være ligesom dem ??? En mulighed ?. Sandheden er ihvertfald at mænd er lykkelige, når deres kvinde er det, og at de rigtig gerne vil opnå at få det til at ske. Derved fremkommer der en masse misforståelse omkring at mænd er vattede og ikke har deres egne meninger, hvilket ikke er korrekt, de har bare en anden indre dagsorden for hvorfor de ikke lige kommer frem med den, og istedet lader kvinden meninger gælde. Det er jo netop mænds styrke, at prøve at gøre kvinden lykkelig, og de fleste ved jo alligevel hvad de vil, hvis man går dem på klingen. Få nu set det kvinder. Manden vil jer så gerne. De er bestemt ikke kedelige men derimod vanvittig givende når det kommer til os kvinder. Lad dem dog få lov til at være det. Og i mænd, vær nu bare jer selv. Det kan godt være at vi brokker os, men sandheden er at vi elsker alle jeres og for os uforståelige sider. Forskellighederne længe leve. Dem kan vi ikke undvære. Problemet er måske bare at de fleste både kvinder og mænd forsøger at flygte fra deres eget køn, i stedet for at tage det til sig og udnytte de sider, der nu engang ligger lige til for mand og kvinde. Vi skal have noget af den "gamle" tid tilbage, hvor der var mere klarhed omkring fordelingen i parforholdet. Vi har fået rodet det hele sammen i en stor suppedas, og det er på tide at adskille det igen, så vi hver især fremstår mere klart i vores køn.

Kære Schanne,

Du siger at mænd og kvinder er forskellige... Men du siger ikke noget konkret og specifikt om hvordan mænd og kvinder er forskellige?

Kan du sige mig hvordan mænd og kvinder helt konkret og specifikt er forskellige (altså på det indre plan. Det er indlysende at mænd og kvinder har visse forskelle rent fysisk)?

Kærlig hilsen Tim

Hej Tim. Jo, det syntes jeg faktisk at jeg gør. Prøv at læse teksten igen også selv om jeg ikke skærer det ud i pap. Jeg elsker nuancer og fleksibilitet. Der er store forskelle, bortset fra at begge køn søger efter kærligheden i sig selv. Og det er måske den jeg mener, at du mangler at finde, siden du er blevet negativ på dit eget køn. Få selv set forskellighederne. Opdag dit eget køn og sæt pris på det. Det er dine egne opdagelser der vil gøre forskellen. Tror du har fået rodet tingene sammen ;). Held og lykke i din søgen, der skal indaf ikke udaf. Verden trænger til, at vi tør stå mere ved vores køn, og netop deres forskelligeheder.
Erkendelsen af at mænd og kvinder ER forskellige er faktisk altafgørende for, om man er i stand til at opbygge et stabilt parforhold. Det er netop erkendelsen og accepten, der overhovedet gør et vedvarende parforhold muligt.
Hej Schanne, Så må jeg altså bede dig om at skære det ud i pap :-) Jeg har læst din tekst nøje og jeg kan stadig ikke se noget sted hvor du helt konkret siger noget om hvad der er forskellene på mænd og kvinder (altså bortset fra at du siger at de kommer fra to helt forskellige planeter – men det mener du vel ikke seriøst?). Og så misforstår du mig hvis du tror at jeg er blevet negativ på mit eget køn. Jeg elsker og værdsætter mennesker højt, og det hvad enten de er i kvindelig eller mandlig fysisk form. Det jeg siger er at vores samfunds ideer og overbevisninger om hvad det vil sige at være en rigtig mand er meget langt væk fra virkeligheden. Og at resultatet af disse vrangforestillinger har meget ”negative” og begrænsende konsekvenser for mænd. Og også for kvinder, som så skal døjes med det... Det er disse vrangforestillinger som jeg stiller spørgsmål til – ikke til mænd.
Hej Tim. Helt ok, jeg vil lade resten være op til dig selv, at finde frem til. Er enig med dig i af vrangforestillingerne er helt forkerte. Giv slip og slap af, vær det køn du er, og accepter det andet som det er :) Knus og held og lykke. Schanne
Godt jeg ikke er kvinde!