7 gode grunde til at gå fra et forhold

Nogle folk med problemer i parforholdet tror at hvis bare de arbejder nok med deres temaer og bliver mere bevidste og psykologisk modne, så vil de blive sammen med deres partner lige meget hvad. Men det er ikke altid tilfældet. Uanset hvor bevidste og psykologisk modne vi bliver er der nu engang visse ting som kan gøre et forhold mellem os og den anden person uholdbart. Hvad er disse ting? Det kan være forskelligt fra person til person.

Her er nogle af de ting som for mig personligt sandsynligvis vil betyde nej tak til at være i et forhold uanset hvor bevidst og psykologisk moden jeg er:

1) Hvis min partner ikke behandler mig med respekt. Med dette mener jeg ikke at min partner altid skal forstå mig, være enig med mig eller ville det samme som mig. Og jeg mener heller ikke at min partner ikke kan foreslå andre måder at gøre tingene på. Men hvis det ikke bliver gjort med en grundlæggende attitude af respekt og rummelighed for hvem jeg er og hvordan jeg ser tingene og lever mit liv – er det bye bye baby.

2) Hvis vi ikke er et godt match. Med dette mener jeg ikke at vi nødvendigvis skal arbejde indenfor samme felt, have alle de samme interesser eller være den samme type person. Det jeg mener er at det er vigtigt at vi har nogenlunde samme grundlæggende værdier og livssyn. For hvis vi ikke har det bliver det svært i det lange løb. At have nogenlunde samme værdier og livssyn og være på nogenlunde samme vej gør det nemlig meget nemmere når vi er uenige eller har forskellige præferencer. Fordi selv om vi kan lave små praktiske kompromisser der får hverdagen til at løbe lidt nemmere for os begge to, går ingen af os på kompromis med vores grundlæggende værdier og livsformål.

3) Hvis aldersforskellen er for stor. Med dette mener jeg ikke den biologiske alder. Jeg har det fint med at være kæreste med en som er dobbelt eller halvt så gammel som mig. Det jeg taler om her er den psykologiske alder. Hvis min psykologiske alder er 28 og hendes psykologiske alder er 7, er afstanden simpelthen for stor. Og man har ikke sex med en mindreårig, vel! (Dette er forresten også en af grundene til at mange kvinder i dag har svært ved at finde sig en mand. Fordi kvinder i dag som regel er mere psykologisk modne end mænd.)

4) Hvis min partner ikke tager ansvar for sin egen mentale sundhed. Med dette mener jeg ikke at hun skal være ”perfekt” og oplyst og aldrig have problemer. Nej, slet ikke. Det jeg mener er at hun grundlæggende tager ansvar for hvordan hun har det og sørger for at arbejde med eventuelle temaer på en rimelig måde.

5) Hvis min partner ikke har sit eget liv. Man kan sige at man i et parforhold har at gøre med tre enheder. Der er mit liv. Der er dit liv. Og så er der vores fælles liv (de ting vi har og gør sammen). Hvilket betyder at mit liv består af mit liv og vores fælles liv. Og at dit liv består af dit liv og vores fælles liv. Men hvis dit liv kun eller næsten kun består af vores fælles liv, så er der et eller andet galt. Det er ikke sundt. Og et ikke sundt udgangspunkt for et parforhold. Og vil sandsynligvis få mig til at sige: ”Vi ses, skat. Ring til mig når du har fået dit eget liv.”

6) Hvis vi ikke er et godt match når det gælder parforhold. Hvis jeg f.eks. gerne vil bo sammen og have 14 børn – og du bare vil ses og have sex hver anden weekend – giver det lige som ikke mening at være i et parforhold sammen!

7) Hvis jeg ikke nyder min partners selskab. Med dette mener jeg ikke at det hele skal være en evig dans på roser og at der ikke til tider kan være uenigheder, konflikter eller udfordringer i forholdet. Og jeg mener heller ikke at man ikke af og til kan få nok af den anden og bare vil være lidt for sig selv. Nej, det jeg mener er - nyder du grundlæggende din partners selskab? Kan du lide at være sammen med hende eller ham? Synes du det er sjovt og berigende? Hvis ikke, så giver det heller ikke meget mening at være sammen.

PS Man kan også se på denne liste og sige at hvis alle disse 7 ting er der mellem dig og den anden – ja, så har du sandsynligvis en vinder!

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
7 gode grunde til at gå fra et forhold. Tim Ray blogger på Levlykkeligt.dk