Camilla gør det! :)

Igennem en del år har jeg talt varmt for, at par skal komme i terapi, mens de har det godt – jo før, jo bedre.

Nogle mennesker er af den fejlagtige opfattelse, at det er fordi parterapeuter er grådige. Jo tidligere folk kommer i terapi, jo før kan vi bilde dem ind, at de har et problem i forholdet, der slet ikke er der og tjene penge på det.

For nylig så jeg et TV-program med kendte, der inviterede til middag og hygge hos hinanden.
Camilla Miehe-Renard var med og jeg blev virkelig glad, da hun fortalte de andre, at hun og hendes kæreste går i forebyggende parterapi.

Hun sammenlignede det med, ligesom jeg gør, at vores bil skal have et serviceeftersyn, selvom der ikke er noget indlysende galt med den. Den kører lige lidt bedre efter et serviecheck og så kan man jo føle sig tryg, fordi eventuelle småfejl bliver opdaget i tide.Det er nøjagtig sådan det er med forebyggende parterapi.

De par jeg har, der kommer i forebyggende par terapi besøger typisk klinikken 1-2 gange med en uges mellem hver gang og derefter 3-4 gange om året.
Jeg gennemgår deres kommunikationsmønstre og konflikter udfra deres input, og bagefter undersøger vi, om de ting der i øvrigt skal til for at holde forholdet i gang er til stede.
Kommer et par i par terapi, fordi der ER sket utroskab eller parret har en hverdag, hvor konflikter fylder for meget, eller parret er løbet sur i dagligdags praktiske gøremål og har glemt at være kærester, så tager det som regel meget lang tid at komme igennem.
Der skal naturligt nok en del parterapi til for at få forholdet tilbage på sporet – og for nogle lykkes det desværre slet ikke.

Det er sørgeligt, men det kan undgås! I tilfælde af for eksempel utroskab, er en del af årsagen for 8 ud af 10 par, der kommer i min klinik, at de ikke har fået talt sammen på en hensigtsmæssig måde om andet end hverdagens praktiske gøremål.

Får man ikke gjort det, går nærheden tabt og så er risikoen for utroskab langt større.

De fleste nikker bekræftende, hvis man siger ”parforhold er hårdt arbejde”, men det er de færreste, der egentlig ved, hvad det betyder. Det er ikke kun de praktiske gøremål, daglige pligter og sure opgaver der menes.
Det der menes er også, at det er hårdt arbejde at få forholdet til at blomstre på trods af alle de ovennævnte ting.

Det kan være uoverkommeligt at få tid til at ordne de småting, der skal ordnes hen af vejen i en travl hverdag, nøjagtig som de færreste i dag vil påtage sig opgaven at skifte olie på bilen.
Vi kører bilen til en fagmand, som tager sig af det for os.

Flere og flere par benytter sig heldigvis af forebyggende parterapi nu om dage.
Selv de helt unge er med på, at det giver bedre betingelser for forholdet, når parterne lige får lavet et check på, om de vigtige punkter i forholdet vedligeholdes.

Det er ikke længere pinligt eller flovt at gå i parterapi, men et tegn på, at man vil forholdet og ønsker, at det skal bestå.

Det faktum, at der er penge at spare ved at bruge forebyggende parterapi i stedet for at komme når skaden er sket – det er en bonus alle kan forstå!

God arbejdslyst!

Mange hilsnerMette

www.terapi-nord.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Camilla gør det! :)