Har dit barn det svært?

Sandplayterapi - hvor vi bruger figurer og to sandkasser - kan hjælpe os, der har det svært med et eller flere temaer i vores liv!

Både børn (fra 4 år), teenagere, unge voksne og ældre har meget glæde af Sandplay terapi. Det hedder den metode, som jeg beskriver her, og arbejder med hver dag.

Kan du forestille dig hylde efter hylde fyldt med figurer af mennesker, husdyr, rovdyr, dinosauere, glas sten, huse, riddere, drager, græske filosoffer, skeletter, prinsesser, sten, muslinger fra stranden og meget meget mere? Derudover er der to sandkasser - en med vådt sand og en med tørt sand - sandkasserne er i bordhøjde. 

Nu starter 'eventyret'. Nu starter din indre fortælling ved hjælp af sand og figurer. Man kan sige, at du bygger billeder i sandkasserne, af præcis det der falder dig ind. I denne proces er der intet rigtigt eller forkert. Det - dit ubevidste - eller - den intuitive side - af dig skaber, er en del af din historie. Den historie er som den skal være. Den viser sig som den skal.

Over tid - med en hel del sandplay sessioner - begynder det der før var svært og uoverkommeligt at løsne op. Noget forandre sig. I starten subtilt. Hen ad vejen, mærker og fornemmer du, hvordan forandringerne i dit liv, tager form.

Sandplay terapi gør sig bedst i virkeligheden. Med hands-in.

Metoden er veldokumenteret og bliver brugt mange steder i verden. Bl.a. Japan, USA, Eurpoa, Australien m.fl. En del af teorien bag Sandplay kommer fra henholdsvis C.G.Jung, Neumann, Dora Kalff m.fl.

Så ja, de figurer vi almindeligvis forbinder med børns leg. Hjælper og heler mange mennesker, når de bruges i den sandplay terapeutiske sammenhæng. I et rum fyldt med ro, nærvær og en atmosfære af frihed.

Prøv det! Selv har jeg oplevet en vidunderlig forandring gennem Sandplay.

__________________________

Terapi for børn ved Helle Møller Jensen
Læs mere her: https://balanceilivet.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Terapi til børn unge med sandplay - med hjælp kan børn der har det svært, få det bedre