Hjertet kan du alligevel ikke snyde

Din krop og dit sind er dine største hjælpere i din søgen efter svar. Du er så sindrigt indrettet, at intet passerer uset. Kroppen har en hukommelse der minder dig om, hvordan du oprigtig har det, skulle du have undertrykt det i for lang tid. Det er svært at snyde. Forsøger du alligevel, kommer der en ordentlig regning, der trækker renter, der langt overgår selv den mest urimelige bank.

Hjertet er et utroligt intelligent og følsomt organ. I fysiologiundervisningen lærer vi, at hjertet er en mekanisk pumpe. En gruppe af muskelceller, der arbejder som en stor celle. Men hjertet er meget mere end det. Hjertet er et ekstremt følsomt organ, og registrerer den mindste ændring i antallet af blandt andet stresshormoner i kroppen. Hjertet udskiller faktisk sit helt eget specifikke hormon, der har en direkte effekt på vores blodkar og dermed på vores blodtryk. Vi ved at negative tanker og stress, kan øge andelen af stresshormoner ligeså vel som positive tanker kan øge andelen af gavnlige og afslappende stoffer i kroppen.

Vi kan bare ikke tvinge os selv ind i en positiv tankespiral, når der er noget helt galt. I hvert fald ikke i længere tid ad gangen. Og heldigvis for det. For kroppen har en vigtig besked til dig. Der er noget galt, og den følelsesmæssige smerte du gennemlever, er din personlige budbringer. I denne situation er de positive tanker hverken gavnlige eller mulige, for beskeden kan du ikke læse, medmindre du går ind i den smerte. Det krampagtige forsøg på at fremmane positive tanker kan sløre den besked, hjertet har at meddele dig. Oftest er det som sagt ikke muligt at få de positive tanker frem, og det er i virkeligheden dit bedste forsvar. I denne situation kan du ikke dope dig med positive mantraer du forsøger at fodre hjernen med, for hjernen kan ikke narre hjertet.

Føler du dig overbelastet er det sjældent en god løsning at putte flere såkaldte gavnlige gøremål ind i din hverdag, for de er lig med ting der fylder på ”to do listen”. Det er ikke i denne situation du skal foregive at opstarte en ny rutine med intens motion, sundhedskure eller andet der kan stå og grine dig op i ansigtet. De kommer i stedet til at repræsentere en del af alle de ting du ikke kan overkomme, fordi du i alt for lang tid ikke har sorteret ud i dit indre. I stedet for at give dig den ønskede effekt, såsom glæde, energi og en generel lethed i sindet, kommer de til at fylde dig med mere tyngde.

Mange mennesker slår sig hyppigt i hovedet med, at de ikke engang kan se lyst på tingene. Hertil vil jeg så gerne indvende, at det netop er meningen i netop den situation du nu engang står i. At du ikke kan se lyset eller meningen, sådan som tingene er netop nu. Det er den eneste måde hvorpå vi er tvunget til at sadle om. Når vi ikke længere kan se lyset for enden af tunnelen, er vi enten gået forkert, eller gennemlever en fase i livet der gør ondt, fordi vi er på vej ind i en ny og ukendt fase. Oftest ved vi slet ikke hvad meningen er, med den smerte vi oplever så intenst, men jeg er overbevist om at der ER en mening. Kun tiden, vil afsløre dybden af det du netop nu gennemgår.

Hver gang du tager et bevidst valg i den ene eller anden retning, ændrer du aktivt din fremtid. Men du må altid konsultere hjertet. Du kan ikke lave en helhjertet beslutning med din hjerne. Det ligger jo i selve ordet. Når det føles forkert, men er det mest rationelle at gøre, så stop op. Sådan en udmelding skal sætte alle alarmer i gang med det samme. Jeg er endnu ikke stødt på et menneske, der er blevet mere lykkelig, fri og glad af, at leve et liv der kun er baseret på fornuft og rationale.

Vi må tilbage til hjertet. Læg hånden på dit hjerte, og spørg det hvad der rører sig. Sæt ord på når du taler med hjertet. Så snart du når til det område af dit liv, hvor smertens rod findes, kommer tårerne eller den sønderknusende fornemmelse i brystet. Så ved du, du er på rette vej. Det er lige her opmærksomheden skal sættes ind. Her, i dette område, hjertet skal hele sine sår.

Hjertet kan ikke lyve, og dine følelser er hjertets sprog. Det er ingenlunde et svært sprog. Det eneste det kræver, er at du er villig til at lytte.

 

”The way is not in the sky, the way is in the heart”

Citat: Buddha

 

Kærlig hilsen

Stine

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lyt til hjertet. Det første skridt imod forløsning. Læs mere