Hvor tit befinder du dig uden for din komfortzone?

Da jeg var i midten af 20’erne havde jeg et job, som jeg ikke var super glad for. Jeg var meget stresset i perioder, følte at jeg ikke havde forbindelse med min krop og hoved.

Jeg besluttede, at jeg ville til at dyrke noget sport. Men jeg havde ikke lyst til, at gå til fitness som de fleste gør. Det ville blive kedeligt i længden.
Jeg faldt over kampsporten kendo, som handler om at styrke sindet, få indre ro og balance. Derudover er der teknikker som tager 20 år at mestre. Det måtte være lige noget for mig.

Allerede på dag 1 blev jeg udfordret. Jeg skulle slå på en anden person med et bambussværd, og det var helt ok. Jeg skulle ikke bekymre mig om, om det gjorde ondt på vedkommende.

Som tiden blev min komfortzone mere og mere udvidet. Da der var gået et ½ år, var det min tur til at blive slået i hovedet (jeg havde hjelm på med stålplader), men kan godt mærke slaget. Hvis man er blevet slået i hovedet i 4 timer, så kan man godt få en bule i kraniet.

Til at starte med, skulle jeg psykisk vende mig til, at det var helt ok, at der er en anden person som slog på mig. Det kunne være i hovedet eller andre steder på kroppen.

Det er her, hvor rigtig mange stopper med at med dyrke kendo.

Som tiden og årene går, vender kroppen og sindet til de udfordringer der stilles i træningen, og når man stiller op i større turneringer rundt omkring i Europa. Prikken over i’et er, når man som jeg vælger at træne i Japan, hvor der tale om den ”sorte” skole. Japanerne sidder ikke i en rundkreds og drikker tea, som der godt kan være en tendens til i Danmark.

Pointen med træningen er, at man lære sig selv og sine dæmoner at kende. Man kender sine egne reaktionsmønstre i pressede situationer og, når man befinder sig udenfor sin komfortzone. Man lære også at skabe resultater, uanset hvad du møder på din vej.

Det jeg har lært i kamporten er direkte årsag til, at jeg klare mig så godt som jeg gør, også da finanskrisen var på sit værste. Gennem hele finanskrisen har min virksomhed aldrig haft en dårligt år, det er kun gået en vej og det er fremad.   

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok & Sake sommelier

__________________________

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok

Læs mere her:

sakana.dk- Club Gourmet
zoeescher.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvor tit befinder du dig uden for din komfortzone?