Hvad er sundhed?

I dag er der rigtig meget fokus på sundhed. Der findes mange diæter og mange måder at spise på. 

I de senere år har der været en øget tendens til at blive en smule ekstrem også når det kommer til mad.

Her tænker jeg på følgende eksempler såsom: 

- at lade være med, at spise mad der indeholder gluten også selvom, at man ikke har glutenallergi.
- at man stopper med at drikke mælk, fordi man kommer til at se tyk ud.
- at man går fra at spise vegetarmad til at være veganer.

Diskussionerne for hvad der er rigtig og forkert, foregår på tværs af medierne. Jeg skal ikke gøre mig til dommer her. Men en ting som jeg har lært som japansk uddannet sushikok det er at spise alt med måde med overvægt på det sunde.

Personligt er jeg stor tilhænger af det japanske køkken. Japanerne lever et mere travlt end de fleste og de er den befolkning, der lever længst i verden. Det er ikke helt tilfældigt.

Hvis man kigger på den japanske kost, så er den sammensat på en måde, så den enten afgifter kroppen eller tilføre kroppen næring. Det gælder lige fra en klassisk japansk morgenmad til, at spise japansk chips eller snack om aften. Intet er overladt til tilfældighederne.

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok & sake sommelier

__________________________

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok

Læs mere her:

sakana.dk- Club Gourmet
zoeescher.com

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Japanske kost afgifter kroppen. Læs mere