Er du også stresset?

Jeg synes efterhånden, at stress er gået hen og blevet en folkesygdom.
Stress fylder mere og mere i hverdagen, og jeg kender nogle stykker, som er meget optaget af stress.

Når jeg tænker tilbage på mit første fritidsjob, som jeg havde i adskillige år.
Der stod jeg i en alder af 15 år, og solgte is i den kendte nordsjællandske isforretning Brostræde is, som ligger i Helsingør.

Hver dag om sommeren var der en kø på flere meter ned langs gågaden af danskere og svenskere som skulle have en is. Jeg som ikke kunne svensk lærte meget hurtigt, at tale en smule svensk af kollegerne, så jeg kunne betjene kunderne.
 

Men påtrods af den timelange kø hver eneste dag, var ingen af os stresset. Vi havde det sjovt, vores chef overlod ansvaret til forretningen til os hver dag kl. 14.00. Vi indbyrdes fordelte arbejdet, alt efter vores favorit gøremål og hvem, der var stærkest til at bære is. Vores chef kom altid ved lukketid om aftenen, og lige så om alt var ok.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvad er forskellen på jobbet i isforretningen og arbejdsmarkedet idag?

Jeg tror, at noget af den stress vi oplever i dag, handler om at vi ikke er gode nok til at siger fra. Det kan være, at sige fra overfor en kollega der kommer løbende med en arbejdsopgave. Det kan også være at sige fra over Tante Susanne, og hendes mange aktiviteter.

Jeg tror, at mange er rigtig gode til at tage ja-hatten på og, få fyldt kalenderen op med så mange aktiviteter på jobbet og udenfor jobbet, at hele korthuset på et eller andet tidspunkt braser sammen, fordi vi enten ikke bryder os om, at sige fra eller ikke har lyst til, at sige fra.

Jeg tror, at lige snart at man tager symptomerne og sig selv alvorligt, og begynder aktivt at vælge til og fra, så vil stressen lige så stille begynde at forsvinde.

Som Oprah Winfrey siger ” You CAN have it all. You just can’t have it all at once”.

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok & sakesommelier
 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress er en folkesygdom fordi vi ikke siger fra. Læs mere