Det japanske køkken er first mover i forhold til madspild!

Der er flere og flere som er blevet opmærksomme på det japanske køkken. 

Det er ikke gået ubemærket hen, at det japanske folk er den befolkning i verden der lever længst. Den danske fortolkning af den japanske ret sushi har også gjort i sit indtog i Danmark.

Hvad de færreste er opmærksom på er, at på et punkt er japanerne langt foran resten af verden. Japanerne har en helt anden tilgang til de råvarer der bruges til madlavning. I Japan er det meget normalt at bruge hele dyret i madlavningen, intet går til spilde.

Japanerne spiser fisk flere gange om dagen.  Det er ikke kun fiskekød der bliver spist. Fiskehovedet, fiskeskind, fiskeben og fiskefinner bliver forvandlet ved brug af flere forskellige japanske madlavningsteknikker til delikate og velsmagende retter. 

Denne tendens til, at bruge hele dyret i madlavningen får en større betydning i fremtiden, hvis der skal være mad nok til alle uden, at jordens ressourcer bliver presset til det yderste. Interessen for, at bruge hele råvarer i madlavningen vokser støt i Danmark og, forhåbentlig vil det med tiden sprede sig til endnu flere lande.

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok & Sake sommelier

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Madspild - Det japanske køkken er first mover. Læs hvorfor