De 3 vigtigste råd når du køber sushi!

Jeg bliver af og til spurgt til, hvad det er jeg kigger efter, når jeg bestiller sushi hos en restaurant. Som sushikok & sake sommelier, der kigger jeg ikke på indretningen i en restaurant. Jeg kigger efter noget helt andet.

Nedenfor finder du mine 3 kriterier der skal være opfyldt, før jeg bestiller sushi som take-away eller en middag på en restaurant.

1. Kokkens hygiejne

Det er meget vigtigt at have en høj hygiejne, når der laves sushi i en restaurant. Sushi er laves med hænderne derfor skal hænder og kokkens uniform være nyvasket og rene.  

2. Opbevaring af fisk og skaldyr

Fisk og skaldyr skal altid opbevares ved meget lav temperatur eller stå på køl. Hvis fisk eller skaldyr står fremme ved stuetemperatur i for lang tid, så begynder bakterier at udvikle sig.

3. Hygiejnen i selve køkkenet

Det er meget vigtigt at der er en høj hygiejne i selve køkkenet, at undgå at nogen bliver syge. Køkkenbordet, skærebræt, håndvasken og køkkenredskaber skal også være rent.
Hvis køkkenet ikke er tilgængelig, så læg mærke til, hvad de andre gæster får serveret.

Hvis alt ser fint ud, er det kun tilbage at sige velbekomme.

 
Med venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok & Sake sommelier

 

__________________________

Venlig hilsen
Zoë Escher, Sushikok

Læs mere her:

sakana.dk- Club Gourmet
zoeescher.com

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sushi - de 3 vigtigste råd inden du køber. Læs mere