stress hjælp til kvinder

Mental selv-skader du dig selv?

"Du er svag og ynkelig."

"Du er intet værd."

"Alle hader dig."

"Ingen bekymrer sig om dig."

Har du hørt talemåden; sticks and stones will break my bones, but words will never hurt me?

Men det er ikke rigtigt, ord skader også. At blive mobbet skader dit selvværd. 

Hvis det var andre, der sagde disse ting til mig, kunne jeg i det mindste få en pause fra det. Men det er svært når, personen der mobber og taler ned, er mig selv. Og når jeg tror på, hvad stemmen i mit hoved, siger om mig.

Hvis nogen spurgte mig, om jeg er en mobber, ville jeg sige nej. Jeg var aldrig en af de børn, der mobbede andre for at være anderledes. Jeg vil gerne tro på, at jeg aldrig ville være en sådan person. Men virkeligheden er, at jeg ER en mobber. Det indrømmer jeg. Men den person jeg mobber er mig selv. Jeg ved, at ved at fortælle mig selv, hvor værdiløs jeg er, skader og sårer jeg mig selv. Og det er måske derfor jeg gør det, fordi jeg føler, at jeg fortjener at blive såret.

Når jeg har det godt, kan jeg stoppe mobberiet... få min mobber til at holde kæft. Nogle gange forsvinder det i en periode og tillader mig at komme videre med mit liv, for kun at komme op til overfladen, når nogen f.eks. ikke svarer på en besked eller siger det mindste, der kunne forstås som kritik. Så siger den; "Se, hvad jeg sagde, de hader dig. Du er intet værd." Når jeg har det dårligt, er mobberen i topform. Og det er her, at det er svært at få, bare et øjebliks fred.

Jeg har gennem terapi og flere års arbejde med mig selv, fået krammet på min mobber, der kun en sjælden gang i mellem stikker snuden frem. Men jeg ved, hvor meget energi og glæde denne form for mental selv-skade kan æde.

Så mit spørgsmål til dig er; Hvordan taler du egentligt til dig selv?

Vær god ved dig selv.

 

Kærligst Karina Anov Chapman

Stressekspert og Forfatter

www.linedanserinde.dk

__________________________

Karina Anov Chapman
-Linedanserinde.dk
Forfatter, stressvejleder, selvværdsekspert, foredragsholder
http://www.linedanserinde.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Selvskade - selvkritik er mental selvskade. Læs mere.