Fra irriterende satan til personlig træner på 1 sekund

Vi kender dem alle sammen. De mennesker der tricker os.

Dem der blander sig, dem der er bedrevidende, dem der er vigtigere, dem der er sjovere, dem der vil bestemme og styre os, dem der er smukkere osv.

Og de tricker os igen og igen. 

Du ved - lige når du siger noget til et møde, ja så bryder en anden ind og siger noget andet, og du kan mærke at det går lige i maven. Du bliver irriteret og vred.

Eller når svigermor er på besøg og hun har alverdens meninger om hvordan hjemmet skal være indrettet eller hvordan DU skal opdrage dine børn. Måske retter hun endda på dig efter du har givet børnene en "ordre". Du kan med det samme mærke det i maven, og bliver måske sur og irriteret.

Det eneste der som regel sker, er at du får sagt fra på en eller anden kejtet måde, måske bare pippet lidt, og ellers forlader situationen med ondt i maven og "den dumme ko".

Jeg oplever det tit i mit liv. Jeg har forskellige mennesker omkring mig der tricker mig. Også mennesker jeg ikke kender, men kommer i kontakt med. Eller ringer op til. Jeg skal give dig et eksempel:

Jeg ringer op til en stor dansk bank for at tale med HR-chefen omkring stress og forebyggelse. Jeg får en mand i røret, der er meget afvisende og kort for hovedet. Og ganske kort inde i samtalen bare siger "Skal vi ikke sige at denne samtale slutter nu og at jeg ikke gider blive forstyrret mere". Jeg bliver helt paf. Jeg bliver et lille barn der bliver s..... hamrende bange, og slutter med et "jo lad os det. Ha en dejlig dag". Resten af dagen kan jeg ikke ringe til nogen, og faktisk ikke fungere særlig godt. For jeg er stadig helt paf og faktisk også bange.

Nu kommer mit allernyeste trick som jeg bruger til at komme ovenpå igen, og få sagt fra og handlet. Det kommer lige her, for jeg vil rigtig gerne dele det med dig:

Du ved at det er topmoderne med personlige trænere i træningscenteret. Enhver med respekt for sig selv har en personlig træner. 

Det hiver vi lige ned i dit privatliv, for alle dem der tricker dig i din hverdag er dine personlige trænere, der skal lære dig at sige fra, sige til, sætte grænser, sige tingene som de er osv.

Hvordan vil det mon ændre din måde at reagerer på?

Jeg kan fortælle om hvordan det ændrer på min måde at reagerer på. Så snart jeg kan mærke at der er en der tricker mig, så popper det op i hovedet at "det bare er endnu en personlig træner i mit liv". En der skal lære mig at passe på mig selv.

Og det fjerner alle mine følelser i situationen. Og så er det meget nemmere at sige fra eller hvad der nu er brug for i situationen.

Dette trick havde jeg desværre ikke opfundet da jeg talte med manden i banken. Hvis jeg havde haft det trick den dag, havde jeg helt klart reageret helt anderledes og meget mere voksent og stoppet ham.

Så hvordan vil det virke på dig hvis du hver gang du bliver tricket bare tænker "hey - det er jo bare en af mine personlige trænere, der skal lære mig at passe på mig selv!".

Det virker for mig! Og jeg håber også du kan bruge det!

Rigtig god dag.

De bedste hilsner fra 

Lotte Klink
Stress-ekspert og foredragsholder

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Få en personlig træner på 1 sekund der ændrer dit livssyn. Stress-ekspert Lotte Klink