Dræb dragen

 Som alvorligt stresset er det ofte nogle bestemte tanker der fylder os konstant. Det kan være bekymringen om vi er ved at være alvorligt syge, bliver vi mon nogensinde "normale" igen eller vi mister vores job, eller kæresten går fra os, eller lign. Og tankerne gør det værre og værre at være os. Vi kan mærke det både i krop og sjæl, hvor meget det fylder. Og ofte bliver vi handlingslammede når vi har disse tanker. Vi bygger og bygger på vores "nye sandhed" om hvordan livet er lige nu.

Prøv at se det som en drage, vi fodrer hver gang vi har den samme tanke igen og igen. Hver gang får den en lille luns kød af os, og vi bliver mere og mere passive og handlingslammede.

 

Det er ganske normalt at gøre det. Rent faktisk er det  sådan at vi tænker omkring 60.000 tanker om dagen, hvoraf op mod 80 procent er negative. Og når vi så er alvorligt stressede, er det selvfølgelig endnu mere end 80% negative (som om det ikke er nok).

Jeg skal give dig et eksempel: 
En kvinde på omkring 40 år med mand og 2 børn, havde ligget på sofaen i det sidste år inden hun kom til mig. Hun var blevet checket af læger, men var nu sendt videre til mig. Vi talte om hendes tankemønstre. Og hun fortalte at hun var alvorligt syg. Mit spørgsmål til hende nu var: På en skala fra 1-10 - hvor alvorligt syg er du så? Hun svarede at hun var vel omkring 8-9 syg!Hurra kunne jeg kun sige, så er der kun 1-2 før du er på 10 og så er du jo snart i mål!!

Det er tanker, og tanker kan gøre os syge!

Så derfor fik hun til opgave at tænke nye tanker. Hun skulle lege rask, og gøre normale ting såsom at lege med sine børn, da hun kom hjem. Og så skulle hun tænke og sige højt:"Jubii jeg er ved at være rask"!

I løbet af en måned med hendes nye tanker, ændrede hendes livsstil sig markant. Hun endte på et 1-tal i forhold til at være syg. Og hun var lykkelig!

Det er bare tanker, og det er ikke sandheden, og derfor er vi nødt til at gøre noget andet! Vi får det samme resultat hvis vi fortsætter med at gøre det samme.

Vi skal ikke fortsætte med at fodre dragen.

Min udfordring til dig er:

Hvad er dit mål med livet? og derfor: Hvad skal din nye tanke være?  

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dræb dragen om stress