Det er dig der har ansvaret!

Det er så nemt at give andre skylden, og vi er vist mange som er rigtig gode til det.

Jeg har i særdeleshed været superskrap til det. Da jeg for 7 år siden gik ned med alvorlig stress, så var det "naturligvis" arbejdspladsens skyld. Det var chefen - "den nar" - der ikke passede på mig, gav mig formeget arbejde, behandlede mig dårligt, lod mig arbejde i 60 timer om ugen i en laaaaang periode osv. 

Uhm jeg kunne lide at lægge ansvaret fra mig, og bare pege på ham. Det var nemt, rart og gjorde at jeg ikke behøvede at tage ansvar eller bare en del af ansvaret.

Den samme historie hører jeg igen og igen fra mine klienter, der er ramt af alvorligt stress.

Men helt ærligt. Når vi lægger ansvaret fra os, har vi ikke chancen for ændre noget. Vi er bare ofre der bliver kastet rundt i manegen. Folk kan gøre med os, som de vil.

Men er det virkelig det livet handler om??

Ikke i mine øjne.

Det var da mit ansvar at passe på mig selv, sige fra til alt for meget arbejde, sige fra når de behandlede mig dårligt, og stoppe ved 37 timer hvis jeg ikke ønskede mere. Var det sidste mon muligt i det job jeg havde der? Nej sikkert ikke, men så skulle jeg have fundet mig et andet job. Det var mit ansvar!

Jeg vidste ikke dengang at det hele var blevet meget bedre og meget sundere, hvis jeg havde taget mit ansvar, istedet for at pege på chefen. For hvor skulle jeg dog vide det fra? Det har jeg ikke lært i min opvækst - desværre. Så derfor havde jeg ikke det værktøj og den viden i mit værktøjsbælte.

Jeg ser i dag hos mine klienter at der er mange der ikke har fået den gave med i opvæksten. Men heldigvis er det jo ikke for sent. Man skal bare øve sig, så bliver man mester til det.

Jeg troede dengang på at hvis jeg gjorde alt hvad chefen befalede, så ville alt blive godt. For jeg ville jo så gerne passe ind, være til at stole på, være til rådighed osv. 

Bonussen ved at tage ansvaret, sige til og fra, og vigtigst af alt - passe på sig selv, er at du får en masse energi tilbage. For den har du jo bogstaveligt nærmest lagt i en andens hænder.

Så tilbage med ansvaret - hvor vil du hen med dit liv? 

  • Hvad skal ændres på din arbejdsplads for at det bliver rigtig godt for dig at være der?
  • Hvad skal ændres i dit hjem, blandt din familie, kæreste osv?

Og tag så styrepinden og giv den gas.

Husk: Du er lige præcis som du skal være!!

De bedste hilsner

Lotte Klink

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Din chef, din mand, din kone, dine børn er idioter men. Læs Lotte Klink på Levlykkeligt.dk