For stresset til at meditere?

Hvis der er noget som stressede mennesker har svært ved, så er det at sætte sig stille ned og meditere. Men hvad er det, at kroppen og sjælen har allermest brug for ved stress? Svaret er ro, ro og atter ro!! Selv mennesker, der ikke lider af stress kan finde det svært at sætte sig ned og meditere. Jeg selv er et af de mennesker!

Dog har jeg fundet ud af, at når jeg bruger humming inden jeg går ind i meditation, så finder jeg sjovt nok hurtigere ind til den kerne af ro, som jeg ellers så desperat leder efter.

Humming er, når vi nynner/synger på bare en tone. Du skal bare trække vejret og så lade den tone komme ud, som frivilligt dukker op. Her er altså ikke tale om sang, men mere at tillade den enkelte tone at dukke op - der er nemlig ikke nogen tone, der er rigtig eller forkert. Sagt på en anden måde: har du talens gave, så har du også evnen til at humme! De første par minutter vil din stemme måske lede lidt efter den tone, som er mest behagelig for dig at humme på. Efter kort tid har stemmen dog lagt sig fast på den tone som er rigtig for dig - din grundtone. Det er her, at det bliver interessant!! Når vi hummer på vores grundtone, så sker der det, at tonen skaber resonans i vores krop, som består af ca. 50% vand. Når vandet i kroppen vibrerer ved vores hummelyd, så får vores celler og organer indre massage. Smart ikke??!! På denne måde kan du faktisk lave egenhealing bare ved at nynne/humme til din egen krop!

Min erfaring med den efterfølgende meditation er, at det for langt de fleste mennesker, af en eller anden grund nu er lettere at finde den indre ro. Måske fordi at kroppen nu er afbalanceret. Eller måske fordi at der nu kommer stilhed efter al den lyd, kroppen har været fyldt med. Det er helt vidunderligt befriende.

For stressramte sker der det, at de "skal gøre noget aktivt" via deres humming, og ikke bare sidde og gøre ingenting. De føler selv, at de aktivt handler - og det hjælper dem til at finde den tiltrængte ro og afbalancere krop og sjæl.

Tænk sig, at vi alle har sådant et værktøj lige ved hånden. Ja jeg finder det helt fantastisk at tingene kan være så simple! Du kan jo prøve det - måske virker det også for dig??

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
For stresset til at meditere? Læs om afbalancering af din krop og sjæl