Det er jul, det er cool. Det er stress, det er jag

Julen står for døren. Det har den gjort mange gange før. Men det kan være at du oplever den anderledes i år.

Er det svært at overskue, hvordan du lige skal komme igennem december måned med utallige jule-kom-sammen af den ene eller anden art? Og så er der jo selve juleaften og juledage som også lige skal forberedes, købes ind til og alle gaverne....

Måske du har været igennem et stressforløb, men er stadig sårbar. Måske er du inde i en ekstra sårbar periode og mærker at "noget" er anderledes end før. Eller måske synes du bare, det er uoverskueligt med en december måned igen? December måned fremkalder mange forskellige følelser i os, som vi takler på den ene eller anden måde. 

Jeg anbefaler altid mine klienter, at det er super vigtigt, at de mærker efter i hele kroppen - måske mest i maven. Det er vigtigt at prioritere, hvilke arrangementer du skal gå til. Er du midt i et stresscoachingforløb vil jeg absolut anbefale at sortere mest muligt fra. Du har brug for RO, STABILITET og faste sengetider. Så den ene julefrokost efter den anden, vil kunne spolere det gode arbejde du har opnået i løbet af dit forløb. Og det er ikke værd at sætte over styr - det bliver jul igen.

Julen er for mange mennesker et højdepunkt og en tradition i familien. Ofte en tradition, der har høje standareder og gerne skal være som sidste år. Det sætter store krav til dem, der står for det og kan nærmest opleves som et pres. I den forbindelse vil jeg anbefale:

Uddeliger - hver flere om at stå for arrangementet. Hvis det fx. er Juleaften og du står for den, så få gæsterne til at medbringe maden. Eller endnu bedre få en anden i famlilien til at stå for Juleaften. Så har du mulighed for at gå fra og til. 

Sørg for at gå en tur hver dag. Nyd den friske luft. Nyd roen der falder over julen.

Husk at meditere - det er en måde at få kontakt til sig selv på. En måde at lande i sig selv på for bare "at kunne være". 

Og endelig spørg dig selv: Hvad er vigtigst? Er det nærværet med familien, er det gaverne eller er det maden? Jeg håber, at du vil svare nærværet med dine kære.... det er trods alt det vigtigste til hver en tid. 

God Jul :)

Maria Louise Jalksø, Stresscoach 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jul er stress sæson nummer et - få gode her. Læs mere