Stressekspert Frederiksberg

Knæk stresskurven ved fælles hjælp! Stressforebyggelse er midlet…

Og gi’ så de stressede en fair chance for at komme tilbage på sporet.

Individet kan bære sin del af ansvaret for forebyggelse og håndtering af stress. Og andre må bære sin del. Lad os få nogle flere spillere på banen, så vi kan komme i mål – opnå større trivsel, balance og overskud. 

Overskud personligt - og overskud på bundlinjen.

For alles skyld.

Stressens konsekvenser…

Stress har store økonomiske konsekvenser for den enkelte virksomhed. Når en eller flere medarbejdere oplever at have lav energi, svigtende hukommelse, lav motivation eller koncentrationsbesvær påvirkes effektiviteten og produktiviteten.

Mange medarbejdere sygemeldes på grund af stress, og der er fare for en snebolde-effekt, hvor resten af teamet ruller med, når arbejdsmængden og presset øges for de tilbageværende. Stress har også store personlige omkostninger og kan føre til stressrelaterede sygdomme. 

 Forebyg stress – i alles interesse!

En indsats mod stress er derfor både i medarbejdernes og i virksomhedens interesse. Omkostningerne ved at forebygge og afhjælpe stress - inden det eskalerer, bliver til stresskollaps og langtidssygemeldinger - er små i forhold til konsekvenserne ved at lade stå til.

For at knække stresskurven må der gøres en forebyggende indsats på flere niveauer i organisationen; fra direktion til individ. Det kræver motivation, viden og værktøjer at skabe den forandring, der skal til. 

Giv de stressede en fair chance!

Vi kan godt pege fingre af individet, der er sygemeldt og har en krop, der melder ”alt udsolgt”. Og sige: ”Det er dit eget anliggende; dit eget ansvar… At du røg ned. Og at du rejser dig igen”. Men det handler ikke kun om, at den enkelte arbejder på at øge sin personlige robusthed…

Alle har et ansvar for både at forebygge stress og for at afhjælpe stress, inden den lægger medarbejderne helt ned. Intet sker med et knips i fingrene.

En målrettet indsats skal der til. Medarbejdere og ledere har brug tilstrækkelig viden og værktøjer til at reducere, afhjælpe og håndtere stress.  

Heldigvis er stressforebyggelse på manges læber i øjeblikket. Og indtil stressforebyggelse er et så fasttømret punkt på virksomhedens agenda, at effekten er synlig og mærkbar - i form af færre stressede og langtidssygemeldte, færre afskedigelser og opsigelser som konsekvens af stress, øget trivsel og arbejdsglæde - så giv dem, der lige nu oplever stress på tæt hold en fair chance…

En fair chance for at:

  • Få tilpas med tid (sygemelding) til at komme til hægterne. Ingen har gavn af, at medarbejderen vender for hurtigt tilbage og risikerer tilbagefald.
  • Skabe ro omkring sig – uden unødige henvendelser fra arbejdspladsen, som kan opleves som pres og holder stressen aktiv.

  • Vælge den behandlingsform, som den stressede har brug for og lyst til at benytte, for at blive sin stress kvit.

  • Blive sluset stille og roligt ind i virksomheden igen.

  • Holde fast i nye vaner og strategier. 

 

Go' fornøjelse med stressforebyggelse og stresshåndtering.

 

KH. Henriette

Certificeret Stresscoach, Stress- og Trivselskonsulent 

 

 

 

__________________________

Henriette Høeg, Certificeret Stresscoach,-rådgiver,-konsulent.
Kontakt +45 61868611. Læs mere https://www.coachingzonen.com/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stressforebyggelse - knæk stresskurven ved fælles hjælp. Læs mere