Stressekspert Frederiksberg

Hold blodsukkeret stabilt, så kører du langt længere!

Har du besvær med at sove, huske eller koncentrere dig? Er du usædvanlig træt, urolig eller bekymret? Har du ofte hovedpine, hjertebanken eller udfordringer med fordøjelsen?

Stress og fordøjelse

Længerevarende stress kan påvirke din fordøjelse og give øget appetit, blodsukkerudsving, trang til særlige fødevarer og øget fedtlagring på maven.

Kosten har betydning, når du ønsker at opretholde en god balance, og spiller en stor rolle, når din krop skal afstresses og genopbygges efter stressende perioder.

 

Hvilken benzin kører du på?

Det har ligeså stor betydning for din indre balance, som for din bil, at køre på den rette benzin. Når du oplever at skulle klare større krav og udfordringer fra omverden, øges dit behov for optimal kost.

 

Blodsukkerudsving & stresshormoner 

Hormonbalance, nervesystem og immunforsvar påvirkes negativt at ustabilt blodsukker. Når dit blodsukker kører op og ned, mistrives kroppen. Den fornemmer fare og sætter et alarmberedskab i gang. Produktionen af stresshormonet kortisol højnes.

Selvom kroppen efterspørger hurtig energi, vinder du alverden ved at gå en stor bue uden om de fødevarer, der tapper din næringskonto; blandt andet cola, sukker, raffinerede kulhydrater og stimulanser som kaffe og alkohol.

 

Forebyggelse 

Du kan forebygge ubalancer ved at have fokus på de fødevarer, der stabiliserer dit blodsukker og reelt tilfører dig energi – og udelade de fødevarer, der dræner næringskontoen og stresser din krop.

Du stabiliserer dit blodsukker ved at spise de gode ”langsomme” kulhydrater sammen med protein og gode fedtsyrer til alle måltider, hver dag.

  

Tanker du op med sunde og nærende fødevarer, eller giver du efter for trangen og tanker op med stimulanser og tomme kalorier?

Vælg et stabilt blodsukker, så kører du langt længere – det kan blive dyrt at lade være!

 

God energifyldt dag!

KH. Henriette, Certificeret stresscoach & kostvejleder, Coachingzonen

__________________________

Henriette Høeg, Certificeret Stresscoach,-rådgiver,-konsulent.
Kontakt +45 61868611. Læs mere https://www.coachingzonen.com/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress reduktion og dårlig fordøjelse - få stabilt blodsukker. Læs mere