Stressekspert Frederiksberg

Ferie guide - sådan skaber du ønskeferien

Fyld din rygsæk med gode minder – og skab din egen guide til at opnå den ønskede ferie …

En af mine kunder er lige returneret fra syden. Solbrun det er ganske vist. Og med en bagage, der tynger på flere planer.

Tung bagage

Tankerne kredser kun om alt det, der ikke gik godt på hans ferie. Forventninger, der aldrig blev indfriet, fylder. Frygten for, at næste ferie heller ikke bliver perfekt, smerter voldsomt. Og sletter nærmest med et snuptag alle de små glimt af nærvær, glæde og frihed, som han også oplevede på sommerferien.

Hverdagen er sat på pause for en stund, og formålet med sommerferien i syden er at tanke op, få gode oplevelser og slappe af. Efter endt ferie kommer kunden til mig. Han har det rigtigt skidt. Han synes, at han har spildt sin ferie – og at det, han har med tilbage i sin rygsæk, er tristhed og ulyst til at tage på ferie igen.

Undgåelsesstrategier er ikke løsningen

Efter min bedste overbevisning er svaret ikke at undgå ferie! Vi har alle sammen brug for at hive stikket, slappe af, tanke op, restituere, nyde, være og samle på gode ferieoplevelser.

Så…. Jeg introducerer ham for en øvelse, som du også kan bruge. For at fastholde - og fylde din rygsæk med – forudsætningerne for en god ferie & gode ferieminder.

 

Skab din egen guide til at opnå den ønskede ferie

Tag et stykke A4 papir. Buk papiret 2 gange, så du herefter har et ark med 4 lige stor felter.

 

Skriv først i øverste venstre hjørne alt det, du glædede dig over, da du var på ferie sidst. Og som du også ønsker skal være opfyldt, når du tager på ferie denne gang. Dvs. alt det, du ønsker at bevare.

Ex. Ferieboligen (camping/hotel/lejlighed), standarden, maden (lave mad selv/all inclusive/ ud at spise i byen), sproget (at du kan tale med de lokale), udflugtsmuligheder, faciliteter på feriestedet (fitness/boblebad/aviskiosk), afstanden fra Danmark til destinationen, transportformen til feriestedet (bil/fly/båd).

 

Skriv dernæst i nederste venstre hjørne alt det, du ønsker skal være opfyldt, når du skal på ferie, men som du savnede sidst, du var af sted. Dvs. alt det, du ønsker at opnå/opleve denne gang.

Ex. Selskab på ferien (familie/venner), gå afstand til en by, faciliteter i ferieboligen (internet/badekar).

 

Skriv dernæst i øverste højre hjørne alt det, du var træt af på sidste ferie, og som du ikke ønsker denne gang. Dvs. alt det, du ønsker at give slip på. 

Ex. For megen tid ved poolen (i stedet for stranden), ensformig mad (pga. all inclusive), for lidt aktivitet (pga. ferieboligen var langt væk fra by/udflugtsmuligheder), dårligt vejr (havde valgt nordeuropa i stedet for sydeuropa).

 

Skriv til slut i nederste højre hjørne alt det, der ikke var en del af sidste ferie – og heller ikke skal være en del af dine ferier fremadrettet. Dvs. alt det, du indtil videre har undgået og fortsat gerne vil undgå.

Ex. Feriebolig under standard, dårlig mad, dårligt vejr, kedelige rejsefæller, for lang rejsetid, for dyr feriedestination.

 

Din egen ferieguide

Nu har du et overblik over dine ferieværdier. Og en guide til, hvordan du bedst muligt får den ferie, du ønsker dig.

Så når du igen er klar til at bestille en ferierejse, så tag arket frem, inden du trykker på ”bestil rejse”. Afstem dine kriterier med de faktuelle oplysninger om destinationen.

Rejser du med andre, så bed evt. dine rejsefæller om at lave selv samme øvelse. Og find frem til de fællesværdier I har.

Led efter feriebolig og destination, indtil I har fundet et sted, hvor flest mulige værdier og ønsker bliver indfriet.

 

Hold fast i det, der skaber værdi

Min kunde opdager efter endt øvelse, at han har brugt megen energi på det, han ikke var glad for på ferien.

Han ser pludseligt, at mange af hans værdier/kriterier faktisk var opfyldt på sommerferien i Sydeuropa. Han oplever nu sin bagage langt lettere. Han beslutter sig med ét for at holde fast i det, der var godt.

Og han glæder sig til at bestille sin næste ferierejse med langt større bevidsthed og fokus på dét, han ønsker sig – for næste gang at kunne komme hjem med letvægtsbagage, afslappet, optanket og solbrun.

God ferie!

Kærlige sommerhilsner

Henriette Høeg, Stresscoach og trivselskonsulent

 

 

__________________________

Henriette Høeg, Certificeret Stresscoach,-rådgiver,-konsulent.
Kontakt +45 61868611. Læs mere https://www.coachingzonen.com/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ferie guide - sådan skaber du ønskeferien. Læs mere