Mind Mentor og Nærværs coach Lone Steiness - Powerful Mind

Prioriterer du rigtigt i livet? Lær af denne øvelse

Du tænker sikkert allerede over, hvordan du bruger din tid. Men er du bevidst om, hvad dét, du bruger din tid på, repræsenterer for dit liv. Om det er afgørende, vigtigt eller blot interessant?

I denne uge læste jeg en motivationshistorie højt for nogle studerende. De skulle træne aktiv lytning og notatteknik. Jeg tænkte, jeg finder en historie, som er både relevant, tankevækkende og motiverende. Jeg fandt én, og faktisk synes jeg, at den fortjener et større publikum.

Her kommer den:

”En filosofi professor stod foran sin klasse med nogle ting på bordet foran ham. Da timen begyndte, tog han uden et ord et meget stort og tomt syltetøjsglas frem og begyndte at fylde det med store sten, omkring 6 cm i diameter.

Da han spurgte de studerende, om krukken var fuld, var de alle enige.

Så tog professoren en kasse med småsten og hældte dem ned i glasset. Han rystede krukken let. Småstenene rullede naturligt ind i de åbne områder mellem de store sten.

Han spurgte igen de studerende, om glasset var fyldt, og de var alle enige.

Professoren tog nu en kasse med sand og hældte det op i glasset. Selvfølgelig fyldte sandet de resterende åbne områder i krukken.

Han spurgte igen, om glasset var fyldt. Klassen svarede enstemmigt "ja."

"Nu," sagde professoren, "Nu vil jeg gerne have jer til at se dette glas som om det repræsenterer jeres liv. De store ting er de vigtige ting - jeres familie, partner, helbred, børn – ting, som hvis alt andet gik tabt, og kun de var tilbage, stadig ville gøre jeres liv værdifuldt. Småstenene er de andre ting, der betyder noget - såsom job, hus, bil. Sandet er alt det andet, de små ting. "

"Hvis du putter sandet ned i glasset først," fortsatte han, "er der ikke plads til småstenene eller de store sten. Det samme gælder for dit liv. Hvis du bruger al din tid og energi på de små ting, vil du aldrig få plads til de ting, der er vigtige for dig. Vær opmærksom på de ting, der er kritiske for din lykke. Leg med dine børn. Tag din partner ud at danse. Der vil altid være tid til at gå på arbejde, gøre huset rent, invitere til middagsselskab eller rengøre tagrenderne "

"Tag hånd om de store sten først. De ting, der virkelig betyder noget. Vær bevidst om dine prioriteter. Resten er bare sand. " kilde www.academictips.org

Jeg var stille. De studerende var stille. Efter jeg havde læst historien op. Stille og eftertænksomme.

Nu spørger jeg dig: Hvad giver historien dig? Tænker du over, hvad der er store sten, småsten og sand i dit liv? Er du bevidst om ikke at fylde krukken, dit liv, med sand, men i stedet at gøre plads til store sten og småsten. Er du også bevidst om ikke at fortolke småsten som store sten? Fx tro at dit job er det allervigtigste i dit liv, som ville betyde at dit liv var værdiløst, hvis det forsvandt.

Jeg foreslår, at lave en liste over store sten = de afgørende ting, småsten = de vigtige ting og sand = de interessante men egentlig uvigtige ting, og tjekke ud hvordan din (og min - for jeg har også brug for det selv) tid bruges.

Hvordan ser din liste ud?

__________________________

Lone Steiness
Mind Mentor & Nærværs coach
http://www.powerfulmind.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
De vigtigste ting i livet - prioriter rigtigt med denne øvelse. Læs mere