Sådan undgår du at spænde ben for nuet og fremtiden!

Fakta er, at vi mennesker af natur ikke kan lade være med at tænke fremtidsplaner og drømme, som jo er en god ting! Altså hvis vores tanker og drømme om fremtiden er positive og værdifulde! 

For så kan de bruges konkret og have en reel værdi for os. Udfordringen er, når vores tanker er negative, og vi spænder ben for os selv og vores evne til være tilstede i nuet er blokeret. 

Når vi tænker tanker er det vigtigt at slå fast, at en tanke er kun en tanke, og at tanker ej heller er fakta. Er tankerne ikke positive, så er de med til at blokere dig og din udvikling. Ligeså kan du ej heller trække ressourcer fra dem, og i sidste ende kan de spænde mere ben for dine fremtidsplaner, end du er bevidst om.

Mange mennesker rammes af stress i dag, det er et faktum. Stress er samtidig med til at svække vores kognitive evner og kompetencer, vi mister bl.a. evnen til at have overblik samt det at kunne koncentrere os.

Her er det, at tankerne kommer ind igen, for hvis de ikke er positive eller støttende, kan vi ikke bruge dem konstruktivt, og de er kun med til at trække os endnu længere væk fra nuet. Hvad hjælper det at have fokus på indkøb midt i et møde, eller hvad hjælper det, at vi over middagen med vores børn, mand eller kæresten er midt i en samtale...og du/vi sidder og tænker på mødet i morgen. 

Jeg ved godt, at det at være tilstede i nuet kræver øvelse, men det kan trænes! Plus det er med til at mindske stress! 

Det kræver dog først og fremmest et ønske fra dig om forandring og en aktiv beslutning om at være i nuet og tage en dag af gangen. Nu skal denne blog ikke handle om Mindfulness, dog vil jeg lige nævne, at det en af de mest effektive måder at arbejde med bevidst nærvær på. Det at træne sindet til at være positiv tilstede i Nuet. 

Stiller du dig selv spørgsmål som: 

Er jeg i mit drømmejob? 

Er jeg lykkelig? 

Ja, Vi mennsker er rigtig gode til at stille de helt store spørgsmål i livet, men hvad sker der, når vores tanker er negative og ikke skaber værdi og støtter os? Jeg ved fra pålidelig kilde... Jeg er ikke sjov at være i selskab med:) 

Når vores dæmoner kommer frem i lyset, er vi sjældent hyggeligt selskab! 

Negative tanker og bekymringer, der fylder alt, kan vi som sagt ikke trække noget konstruktivt eller nogen som helst form for udvikling fra. Der sker kun det, at vi mister fokus og det at være tilstede i Nuet. 

Loven om tiltrækning er der mange der kender til, men bruger du den rigtigt? 

En af de ting jeg har lært fra loven om tiltrækning er: at det at være i nuet gør en forskel for mig. Jeg kan derigennem hver dag have fokus på de gode ting i mit liv. Derved bevidstgør jeg mine tanker og mit fokus positivt, så jeg aktivt medvirker til at tiltrække flere gode ting ind i mit liv.

Det starter for os alle med et ønske om forandring. Derefter at beslutte sig for at være i nuet og leve livet fuldt ud hver dag. Derved skaber du en bevidst positiv indflydelse på dit liv 

Husk øvelse gør mester, jeg er sikker på, du er det værd.

Hilsen bloggerne

Heidie, Heidi og Lena

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fremtidsplaner og drømme er godt - men kun hvis de er positive og værdifulde. Læs mere på Levlykkeligt.dk