Manglende respekt på sociale medier

Kender du følelsen af at blive kørt midt over, grundet andres vredes udbrud? Mærket tristheden overmande dig, ved modtagelsen af en hård og kold SMS eller mail ? Så læs videre:

I dag er der mange der har oplevelse af, at i kraft af vores adgang til mobiler og FB, samt alle de andre sociale medier, at det er legalt at fyrer løs på tasterne når vi har en dårlig dag, eller vi bare lige har brug for at få afløb.

Vi udsættes tit og ofte for ugennemtænkte overspringshandlinger, når andre handler i affekt af eksempel vrede og det kan gøre rigtig ondt på sjælen. Den der modtager et budskab sendt i vrede, har ingen mulighed for at forsvare sig i en respektfuld dialog og det skrevne ord opleves meget tit afstumpet, hårdt og koldt. I dag er det nærmest blevet en hverdagsting at komme ud med sin vrede eller frustration prompte...!

Hvad gjorde vi før tiden?

Vi sov for det meste på tingene eller tog tingene face to face, hvis følelsen stadig var i krop og sind.

I dagens Danmark kører beskederne om ørene på os i kold eller hård sågar sarkastisk tone på SMS eller ja sågar offentligt på FB væggen. Dette er med til at give mange unge og ja også os voksne mindreværdsfølelse. Kender du følelsen af at tingene kører rundt om dig og du behandles uden respekt? "Undskyld " eller et er jo ikke altid nok når du har oplevet et svigt, og dine grænser er blevet overskredet.

Unge mennesker er født ind i denne kultur, hvor sms'erne flyver rundt i et hårdt sprog og er medvirkende til at mange unge ikke oplever at de er gode nok som de er. Det skrevne hårde sprog er ikke altid sjovt og kan give ar på sjælen. I det skrevne sprog kan man ikke altid læse nuancerne og betoningen, hvormed beskeden eller brevet er skrevet, og det er derfor helt op til modtageren at tolke og forstå afsenderens humør og hensigt.

Jeg har mange klienter der oplever mindreværd og har stress på grund af dette, mest fordi de ikke kan holde til den hårde og sarkastiske tone. Mange mennesker oplever det som mobning. Et problem der gælder både i skolerne og på arbejdspladserne. Det psykosociale arbejdsmiljø er et vigtigt element i vores moderne verden, hvad enten det er på skolerne eller i virksomheder, men også i vores privatliv. Alle steder er det vigtigt at have fokus på vores handlinger og sprogbrug på SMS m.m. Det er de færreste mennesker der ønsker at være skraldespand for andre menneskers følelsesudbrud eller usunde mønstre, hvad enten det er venner, familie, kollegaer eller sociale medie bekendtskaber, men i dag ses dette alt for hyppigt.

Er du en af dem der sidder med mindreværdsfølelse, så kan coaching og psykologisk rådgivning hjælpe dig til at sortere i rygsækken. Hjælpe dig til at sortere, hvad der hører til dig og hvad der ikke gør. Coaching kan være med til at genfinde din styrke, og coaching afdækker også, det der ikke hører til dig, men i virkeligheden handler om andre og derfor hensigtsmæssigt at slippe igen.

Du er ikke en skraldespand, som behøver at bærer rundt på andres vrede og overspringshandlinger, der er med til at blokere for din glæde. 

Gode hilsner
Heidie Graversen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Manglende respekt på sociale medier. Læs mere