Ensomhed rammer mange! Men hvad handler ensomhedsfølelsen egentlig om?

Ensomhed - er det et bevidst bagvedliggende mønster? Befri dig selv nu.

I mange år troede jeg, at ensomhed kun var noget der ramte mig. Jeg troede det var min egen skyld. Nogle gange tænkte jeg enddog, at jeg havde fortjent at være ensom, selv langt ind i mit voksne liv. Men hvad handler ensomhed for mange i virkeligheden om? 

Da jeg voksede op og prøvede at finde min vej i livet som teenager, sagde min mor hyppigt en sætning, som fulgte mig som en skygge. 

Livet er ikke sort eller hvidt som i din lille primadonnaverden....bare vent og se.

Ergo lå skylden for min ensomhed ene og alene hos mig, havde jeg koblet i min underbevidsthed. Som årene gik lærte jeg på mange personlige udviklingskurser og forskellige terapeutiske uddannelser en masse redskaber at kende i min søgen efter at være tryg og tilfreds. Jeg kom ud at flyve for SAS da jeg fyldte 21 år, og som 22 årig kom jeg på lang rute flyene og elskede hvert et øjeblik, for når livet blev for hårdt kunne jeg flygte ud i verden og glemme den ensomhed, som gjorde så ondt indeni. Jeg kunne i mit job flytte min energi fra indeni til udenpå, jeg havde drømmejobbet....  

Men hvorfor vente ensomhedsfølelsen så tilbage igen og igen? 

Som alle unge mennesker har været igennem, er læring om det "at være OK, som jeg er" jo nok den sejeste udviklingsvej. Vi mennesker er vores egen værste dommer, og når nogle siger at du gør det godt, eksempelvis på arbejdet, har vi en tilbøjelighed til at slå det hen i sjov eller bagatalisere indsatsen. Hvad er så årsagen til dette? 

Er det fordi vi langtfra allesammen har lært som børn at tage i mod ros og derfor kommer en lille smule ude af vores comfortzone når det sker? 

Vi higer efter anderkendelse, men kan DU tage imod den? 

Vi jager lykken og det at leve i nuet som aldrig før, men hvad skal der til før vi når til denne indre ro og i mål? Er det ikke netop det, som er kunsten - at tage livet en dag ad gangen? Planlægning er en god ting vil mange sige og tænke nu, men kan vi planlægge alting? Jeg ved i hvert fald, at jeg ofte har stået i situationer, hvor alt er gået lige stik modsat af, hvad jeg havde tænkt! 

Jeg ved, at vi ofte tager andre menneskers byrder på vores skuldre, ting som vi alligevel ikke kan ændre på. Det kunne være en venindes eksamensangst, karrierevalg eller fyring, kæreste sorger eller måske en skilsmisse. Årsagerne kan være mange, men lytter vi og hjælper vi andre for at flygte væk, flytte vores fokus udenfor os selv væk fra egne dæmoner?

Hvorfor er det så svært at elske og rose sig selv? Måske er det derfor ensomheden får plads til at fylde i os fra tid til anden. Jeg ved, at selverkendelse og selvaccept er to vigtige nøgleord, når vi ønsker forandring, og at vi via kærligheden til os selv kan gå i frihed, møde nuet og fremtiden uden skyld og gamle mønstre fra fortiden.

Faktaboks til dig:

Prøv at befri dig selv fra ensomhed og fortidens dæmoner med powersætninger. 

Du er det værd

5 Powersætninger: 

Jeg er værd at elske 

Jeg anerkender mig selv lige nu og her

Jeg er villig til forandring, jeg gør det godt

Jeg er OK

Jeg er kærlighed

Jeg er tryghed

Jeg ved, du kan, og du gør det godt. Tag en dag ad gangen. Har du lyst til at forstærke powersætningerne, så sig dem højt til dit spejlbillede. 

Inspirerede personlig udviklingslitteratur 

Louise L. Hay, Caroline Myss og Wayne W. Dyer har altid været nogle af mine ynglingsforfattere. Deres bøger kan støtte dig i din personlige udvikling, hvis du vil læse mere. 

Med venlig hilsen

Bloggerne Heidie, Heidi og Lena

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ensomhed rammer mange - handler ensomhed om anerkendelse og selvværd?