Perfekt partner og perfekte forældre - findes det

Kender du følelsen af, at ugen går på hæld og weekenden står for døren, forventningens glæde er enorm. Rødvin ja, en god flaske er trukket op og glassene står klar med lidt god tapas, til at byde fridagene velkommen. Vi er enige om, at nu skal vi nyde weekenden, men intet går som planlagt, hvordan forhindrer vi lige dette....?

Når det hele er gjort klart til den "perfekte aften", ens mand kommer ind af døren, og allerede ved første øjekast kan det ses at humøret ikke er i top, han er træt efter en heftig uge og irriteret over sit manglende overskud, nu da weekenden står for døren. Mange ting tynger hans sind, men da ikke noget et godt glas rødvin ikke kan kurere, tænker jeg, fast besluttet på at en god hygge aften, er det vi alle trænger til. Nu er det bare således, at vi også har et par drenge! En pre-teenager og en der blomstrer i sin bedste teen periode med alt, hvad det nu indebærer. Jeg konstaterer i mig selv, yes det starter jo godt. Begge drengene er hjemme, så der er ro på den front. Nu mangler jeg bare lige, at få min mand til at slappe lidt af, så er hygge aftenen igang, troede jeg - lige indtil den store drengs venner ringer, og han glad ræser ud af døren råbende "vi ses kl. 13, jeg sover hos Nikolaj (hans bedste ven)" , så jeg er hjemme efter kampen i morgen. Jamen skulle vi ikke køre jer i morgen? Nej, nej, der er biler nok, så det behøver I ikke! 

Nå, tænkte jeg, der røg den hygge fredag med begge drenge, og min mand sidder lidt rundskæv over, at han ikke skal med ud til kamp alligevel. Både lidt skuffet, men også lettet, for nu er der mulighed for at sove længe.

Vi bliver enige om, at sådan var vi også selv i den alder. Ja, det er utroligt hvad vi mennesker kan forklare os ud af, når vi egentlig er lidt skuffede og havde glædet os til god mad, familiehygge og filmaften sammen, som "belønning" efter en travl uge.

Vi samler os hurtigt og bliver enige om, at nu skal vi huske at nyde aftenen med vores mindste søn. Så efter at have zappet rundt på kanelerne, netflex og hvad det nu alt sammen hedder, der er udbudt idag, ligger valget mellem to film, men lige i det samme er der Skype udkald, og vores søn sidder med store øjne. "Mor og far er det ok, jeg går ind og spiller call of duty med mine venner online? " Øh ja, siger vi, det er det vel. Her sidder vi tilbage, ser på hinanden, og siger højt, hvad skete der lige her? En hyggeaften i familiens skød, er forvandlet til ingen drenge og ingen film, for vi er enige om uden drengene og halvtrætte, så er vild med dans valget idag. Hvor "familien Danmark" kan det lige blive! Kender I det? Rødvinen smager jo stadig godt, så vi konstaterer, at vi nok bare trænger til en god nats søvn efter en travl uge.... Kan I genkende dette med, at alt er planlagt, men lige ind fra højre sker der noget, som gør at alt bliver helt anderledes end det, som du havde gået og glædet dig til.

Jeg tror, der er mange af os mennesker, der lige hænger i og når igennem fredagen som enden på en lang uge, fordi vi kan se frem til weekenden og hygge med familien. Men hvordan forbereder vi os på at blive valgt fra som forældre, fordi vennerne trækker mest. Jeg tænker og kan høre fra andre, at dette er endnu en af de faser, vi skal igennem, når vi får børn. Det starter med den største omvæltning vi som mennesker vel kan opleve. Når vi føder vores børn sker der noget helt magisk, men vores hverdag bliver heller aldrig den samme igen, og så kører det derudaf med omvæltninger og skift i følelsesregisteret, alt efter hvilke udfordringer, der måtte være i ungernes lille verden. Kender I den med små børn små problemer, store børn store problemer, right tænkte jeg, og jo det er så sandt. Vi vil jo, som forældre, gøre alt der står i vores magt for at skærme vores børn så meget vi kan, men livet går jo sin gang og det er jo også deres udviklingsvej, så der er bare ting igennem opvæksten de skal igennem, lige fra venneskift, at sidde på udskiftningsbænken, stjålne cykler og piftede dæk, smadret mobil skærme og lærer der ikke er enig med, at de har leveret en tilfredsstillende opgave, eller at ens bedste ven pludselig begynder at drikke, som ikke går hånd i hånd, når der skal spilles kamp næste dag og ikke selv er nået til det med piger og at drikke. 

Ja der er mange ting, hvor vi som partner og forældre, må indse at den stille og rolige tiltrængte hygge weekend, ender en lille smule anderledes end tænkt. Men er det ikke bare, at konstatere at livet leves i nuet, og vi er kun mennesker, vi kan jo kun være i nuet, for når vi planlægger og forventer for meget, så er der en risiko for skuffelse eller måske endda et skænderi. Så måske er det en mere enkel tilgang, der er brug for, i stedet for at alt skal være så "perfekt". Ja, simpelthen glæde sig over det der er lige nu, og tage tingene som de kommer, "keep it simple" er måske en model til fremover, vi vil i hvert fald herhjemme prøve at efterleve dette med to teenager i huset og fuldtidsjob :) 

God weekend 

Kærligst Bloggerne 

Heidie Graversen, Heidi Ricci og Lena Jørgensen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Perfekt partner og perfekte forældre - findes det? Læs mere