CV jobansøgning og Linkedin 20 års erfaring

Er dine værdier i konflikt med dine ur-instinkter?

Er dine værdier i konflikt med dine urinstinkter?

Oplever du nogle gange, at du ikke kan være tro mod en af dine værdier (eller flere), du kan ikke helt finde modet til at stå ved dig selv – og du kan ikke helt forstå hvorfor? Og  du føler, at du opbygger større og større ubehagsfølelse og frustration?

Lad os tage et eksempel:

Du har gennem længere tid oplevet dårlig stemning og kold luft fra nogle kollegaer på din arbejdsplads. I starten tænker du, at dine kollegaer nok bare er travle og pressede og ikke rigtig har overskud til at være nærværende og opsøgende. Du bliver mere og mere ubehageligt til mode og begynder at spekulere på, om det er fordi din chef har givet dig en række spændende opgaver det sidste stykke tid, som andre kollegaer gerne ville have haft. Du foretager lidt ”soulsearching” og finder ud af, at du har en meget vigtig værdi, der handler om at udvikle dig fagligt. Derfor er det vigtigt for dig, at du får disse opgaver. Men på trods af, at du har fået denne indsigt som du bruget til at validere dine valg i forhold til dine kollegaer, føler du alligevel at din indre uro bliver ved at vokse.

Eller: Du har brug for at deltage i et selvudviklingskursus over 3 måneder, men din mand synes ikke det er en god ide og bakker dig ikke op. Din soulsearching fortæller dig, at du har en vigtig værdi, der handler om at udvikle dig personligt og spirituelt. Men på trods af, at du udtrykker dette og beder om støtte til dit projekt, er der stadig tvivl og uro i dit indre.

Hvad er det der er på spil?

Nogle gange sker der det, at vores dybeste værdier, det der er vigtigt for os at gøre som menneske, er i direkte modstrid med de 3 største instinktive frygtfaktorer i vores liv, dem der gennem evolutionen har styret, hvordan vi opførte os i flokken:

  • At være ønsket
  • At være elsket
  • At være ”en del af” 

På den måde kan vores stærke ønsker om at gøre noget værdifuldt og vigtigt i vores liv, komme til at være i direkte modstrid med ”flokinstinktet”.

Og det her er noget der ligger dybt indlejret i reptilhjernen, så selvom vi gør alle mulige krumspring, vil vi alligevel føle os truet på vores tilhørsforhold til flokken. Det være sig familien, kollegaerne eller en anden gruppe vi tilhører. Når vi føler os truet på denne, ofte ubevidste måde, kan vi opleve at en form for stresstilstand udløses. Ofte er det de helt normale stresssymptomer vi oplever, når vi står i en situation som denne. Er det på et område som vi oplever som alfa og omega i vores liv, oplever nogle at møde symptomer på eksistentiel stress. Så det kan blive en hård nød for os at knække – det her med at gennemføre vores ønsker.

Prøv at mørke efter, om der er ting du ikke får gjort i dit liv eller områder, hvor du ikke ”stiller op” for dig selv, fordi du er kommet i klemme mellem dine værdier og dine urinstinkter?

Kærlige tanker
Helena Nylander

 

 

 

 

 

__________________________

Helena Nylander. Ekspert i høj-kvalitets og professionelle CV'er, jobansøgninger og Linkedin profiler. 20 års erfaring.
www.CV-supporten.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ramt på selvtilliden af værdier der er i konflikt med dine urinstinkter? Læs på Levlykkeligt